Primerno hranjenje našega štirinožnega najboljšega prijatelja

6 Jan

Vsak pes potrebuje kakovostno prehrano za vzdrževanje visokega nivoja energije in zdravja. Veliko lastnikov v pomoti hrani svojega najboljšega kosmatega prijatelja z generično prehrano, saj mislijo, da je to popolnoma zadovoljiva izbira. Nič ni narobe, če to počnemo krajše obdobje. Za dolgotrajno hranjenje pa je kakovostna mokra hrana za pse ključni element. Vsebuje pomembne minerale in vitamine, ki so potrebni za ohranjanje zdravje našega psa na dolgi rok. Igra pa tudi pomembno vlogo pri vzdrževanju učinkovitega imunskega sistema, kar je izredno pomembno.

Mokra hrana za pse je izredno hranilna

Pravilno hranjenje našega psa je izredno pomembno, če mu želimo zagotoviti zdravo in energije polno življenje. Zagotavljanje kakovostne mokre hrane za pse ali briketov pa ni nobena umetnost. Dovolj je že, če kupujemo hladno stiskane konzerve in brikete.

Kakovostna mokra hrana za pse
Kakovostna mokra hrana za pse je ključni element pasje prehrane, ker vsebuje pomembne minerale in vitamine, ki so potrebni za ohranjanje zdravje našega psa na dolgi rok.

V njih se nahaja ogromno različnih koristnih snovi, kot so minerali, aminokisline in podobno. Količina omenjenih in drugih hranilnih elementov je prilagojena organizmu psov, ki je zelo podobno volkovom. Zato je ključnega pomena, da našega kosmatega prijatelja hranimo s kakovostnimi pasjimi konzervami in briketi.

Hladno stiskani briketi 

Hladno stiskani briketi so pripravljeni po posebnem postopku stiskanja. Ker se sestavine ne kuhajo pri izredno visoki temperaturi. Zato zelenjava, meso, sadje in drugi elementi ohranijo svojo sestavo in arome. Brez težav lahko dodamo brikete mokri hrani za pse, da naredimo obrok bolj zanimiv. Pomembno je tudi, da našemu psu ponudimo primerno količino hrane. To pa lahko storimo tako, da si preberemo priporočila proizvajalca hrane. Še bolj natančni smo lahko, da opazujemo svojega psa. Tako lahko razberemo, kdaj pridobi preveč teže ali pa potrebuje dodatni odmerek hrane, da vzdržuje svojo telesno težo. Pri odmerjanju količine hrane so pomembni številni dejavniki, kot so:

  • Pasma
  • Nivo oziroma količina aktivnost ali gibanja
  • Starost psa
  • Velikost psa

Mešanje briketov in mesa

Mnogo lastnikov psov se pogosto vpraša, če je dobra ideja, da mešamo brikete in meso? S tem ni popolnoma nič narobe, saj našemu psu omogočimo pridobivanje visoko-kakovostnih hranil iz več virov. Pomembno je, da ne spreminjamo prehitro prehrane, ampak da to storimo počasi. Če je naš kosmati prijatelj navajen na mokro hrano za pse, je dobro, da briketi počasi dodamo v majhni količini. Enako pa velja obratno. 

mokra hrana za pse z minerali
Z mešanjem mokre hrane za pse in briketov ni popolnoma nič narobe, saj našemu psu omogočimo pridobivanje visoko-kakovostnih hranil iz več virov.

Pomembno se je tudi zavedati, da je ključno, da naš pes uporablja svoje zobe. Zato je priporočljivo, da mu ponudimo bikovko, pasje priboljške iz goveje kože ali kaj podobnega. Tako si bo lahko ojačal zobe in dlesni ter tudi očistil ostanke hrane z zob.

Kdaj so pasji priboljški odličen pripomoček?

Vsak pes si izbere svojega človeškega vodjo. To ni nujno človek, ki ga hrani ali ga pelje na sprehod, ampak oseba, ki izkazuje vodstvene lastnosti. Zato je pomembno, da znamo prepoznati potrebe psa in ga usmerimo k temu, da nas prepozna kot vodjo. To je mogoče storiti s sprehodi, učenjem, igranjem in drugimi aktivnostmi. Pri tem so tudi zelo pomembni pasji priboljški, ki so namenjeni nagrajevanju našega psa med sprehodi in treningi. 

kvalitetni pasji priboljški
Za pse so najboljši kvalitetni pasji priboljški iz kakovostnega posušenega mesa, sadja in zelenjave.

Dandanes so na trgu na voljo številni kvalitetni pasji priboljški, ki so zelo različni po izgledu, sestavi in drugih značilnostih. Niso pa vsi primerni za hranjenje psa, saj pogosto vsebujejo veliko umetnih dodatkov, ki naredijo piškote bolj okusne. Načeloma pa je zelo pomembno, da na pasje sprehode hodimo s priboljški za pse, saj tako lahko neprestano učimo našega psa želenega in primernega obnašanja.

Kater pasji priboljški so najboljši?

Naši psi so po sestavi prebavnega sistema zelo podobno volkovom. Zato ne prebavljajo najbolje velikih količin ogljikovih hidratov. Kljub temu pa z veseljem pojedo raznovrstne priboljške, ki vsebujejo veliko sladkorja, se hitro spremenijo v krvni sladkor in podobno. To ni najbolje, saj lahko naš pes hitro pridobi veliko teže. Prepogosto hranjenje s pasjimi priboljški pa lahko pusti dolgotrajne posledice v našem psu, kot so debelost, slabše delovanje imunskega sistema, nizek nivo energije, zobne obloge in podobno.

Top 5 najboljših naravnih pasjih priboljškov, ki jih lahko najdete v trgovini za male živali

Priporočeno je, da kupujemo pasje priboljške iz kakovostnega posušenega mesa, sadja in zelenjave. Psi zelo radi pojedo posušeno meso, kot tudi razne dodatke k mesu, ki so lahko sadnega ali zeliščnega izvora. Če pogosto med sprehodom učimo in nagrajujemo psa, so priboljški za psa naravnega izvora najboljši. Te je mogoče kupiti v različnih oblikah in velikostih. Velikokrat je tako, da bomo morali preizkusiti več različnih produktov, da najdemo najboljši izbiro za našega psa.

Podobne teme: