Zanesljivo tiskanje s tiskalniki Canon

5 Nov

Proizvajalci tiskalnih naprav s tradicijo so dandanes mnogi. Le redkokateri pa se lahko pohvali s tako zanesljivimi in kakovostnimi napravami, kot je Canon, saj je v obstoju že skoraj 100 let. Omenjeno podjetje je bilo ustanovljeno leta 1937 v Tokiu, kjer izdeluje tudi medicinsko opremo, računalnike in še mnogo več. Posebej poznani pa so njihove laserske in črnilne tiskalne naprave, ki jih uporablja praktično cel svet. Zato je pomembno, da poznamo glavne razlike med njima in barvami, ki jih uporabljajo.

Laserske in črnilne Canon tiskalne naprave

Dandanes imamo pri nakupu nove tiskalne naprave na izbiro dve glavni vrsti. Ti pa sta laserska in črnilna. Med njima je veliko razlik, zato je ključnega pomena, da se jih zavedamo. Laserske naprave Canon izdelujejo slike in dokumente preko elektronskega procesa, kjer se barva dobesedno zapeče na papir. Zato so potiskani listi izredno obstojni in se ob dotiku barva na razmaže.

Danes, ko izbiramo novo tiskalno napravo, imamo na voljo dve glavni vrsti: laserske in črnilne. Med njima obstajajo pomembne razlike.

Črnilne Canon tiskalne naprave delujejo po podobnem, a vseeno drugačnem procesu. Uporabljajo črnilo, ki ga preko črnilnih šob nanesejo na papir. Zato je priporočljivo, da se potiskanih elementov ne dotikamo takoj, saj potrebujejo nekaj sekund, da se posušijo. 

OEM ali originalne kartuše Canon

Nakup barv za tiskalnik je ključnega pomena, če ga želimo normalno uporabljati. Zato moramo poskrbeti, da ne kupimo napačnih barv. Če imamo črnilno tiskalno napravo, potrebujemo originalne kartuše Canon, ki jih lahko kupimo na spletu ali v fizični trgovini. So izredno kakovostne in nosijo garancijo proizvajalca tiskalnika.

Nakup originalnih kartuš Canon se priporoča za vse uporabnike z napravo za tiskanje, ki je še vedno v garanciji. Pomembno pa se je tudi zavedati, da so OEM barve tudi najbolj zanesljivo v primeru zahtevnega tiskanja slik, načrtov in podobno.

Nadomestne kartuše Canon

Velika prednost nadomestne opreme za različne računalniške naprave je dostopna cena. Ko pa govorimo o nadomestnih kartušah Canon, se lahko zanesemo na različne dodatne izboljšave. Pogosto so opremljene z večjim rezervoarjem za črnilo, imajo bolj učinkovito porabo barve in druge izboljšave. Namenjene so boljšem obvladovanjem pisarniških stroškov, saj so cenejše za nakup in z njimi tiskamo z enako zanesljivostjo.

Starejši tiskalniki Canon bodo imeli tudi veliko prednosti, če jih bomo opremili z nadomestnimi barvami. Za ugodno nakupno ceno jih bomo lahko ohranili v delujočem stanju in jih brez težav uporabljali še leta.

Laserski ali črnilni tiskalniki Canon?

Veliko ljudi se ob nakupu tiskalnika Canon vpraša, katero izvedbo kupiti. Za osnovno uporabo je dovolj, če imamo na voljo črno-beli laserski tiskalnik. Je pa vedno priporočljivo, da razmislimo o morebitni prihodni uporabi in zahtevah po tiskanju. 

Multifunkcijski tiskalniki Canon so močno priporočljivi, če potrebujemo dvostransko tiskanje, Wi-Fi, neposredno tiskanje na računalnik in druge funkcije. Načeloma pa je tako, da če tiskalnik uporabljamo od časa do časa, se priporoča lasersko izvedbo. Enako velja za okolja, kjer potrebujemo zanesljivo tiskanje v visoki ločljivosti.

Črnilni Canon tiskalniki so sposobni enako kakovostnega potiska, kot laserski. So pa tudi veliko bolj ugodni za nakup. Je pa pomembno, da jih ne puščamo ugasnjene dolgo časa, saj se lahko črnilo v kartušah posuši.

Podobne teme: