Zakaj so vgradne omare dobra izbira?

6 Feb

Vgradne omare se že vrsto let uporabljajo pri urejanju doma, saj odlično prihranijo prostor in se harmonično zlijejo z notranjostjo. V primerjavi z drugimi omarami, imajo vgradne omare nekaj prednosti, o katerih bomo spregovorili v nadaljevanju. 

Prednosti vgradnih omar

  1. Omogočajo ogromen izkoristek prostora. Vgradna omara je vgrajena v steno in v bistvu je brez stranskih delov ter dna in vrha. Police v notranjosti omar so  posebej oblikovane, ustvarjene za omaro in po željah naročnika. 
  2. Stabilnost. Ker je vgradna, ne more priti do raznih premikov, ampak je vedno na istem mestu. Popolnoma ustreza dimenzijam prostora, katerega imate na voljo za omaro. V sobi bo videti elegantno in  v skladu s preostalo opremo. Vgradna omara v prostoru ne izgleda gromozansko, ampak se bo zlila z mejami prostora.
  3. Možnost izbire različnih barv in materialov. Vgradne omare so lahko različnih barv, z razno dekoracijo in tudi iz različnih materialov. Predvsem od slednjega je odvisna tudi njena življenjska doba. Možnost izbire omogoča, da se bo omara popolnoma prilegala notranjosti prostora. 
  4. Prostornost. Vsebino vgradne omare lahko načrtujete tako, kot vam ustreza. Ker zavzame celotno velikost stene, bo višja in bo izkoristila ves prostor, ki je na voljo.  Torej bo vsebina v prvi vrsti odvisna od potreb posameznika, zato lahko poljubno razporedite dolžino, globino in vsebino. Pri načrtovanju je izkoriščen vsak centimeter prostora. 
  5. Razmerja v prostoru. Vgradni model omare bo pomagal prilagoditi razmerja v prostoru ali skriti nepotreben kotiček.
  6. Estetski videz. Vgradne omare lahko zagotovijo celovit in privlačen videz. So lepe in jedrnate ter se popolnoma zlijejo s stenami.  Tudi njihova struktura je zelo zanimiva in usklajena, hkrati tudi tekstura, saj bo poudarila notranjost prostora. 
  7. Praktičnost. Nič več prahu na vrhu omare, saj bo popolnoma zapolnila prostor in tako tudi njeno vzdrževanje ne predstavlja raznih zahtevnih ali nezahtevnih dodatnih opravil, ki bi vam vzele čas. Hkrati bo namestitev veliko bolj praktična, saj bo izračunana prava dimenzija, zaradi česar so napake pri namestitvi, ob pravilni meritvi, nemogoče.  
izdelava vgradnih omar
Vsebino vgradne omare lahko načrtujete tako, kot vam ustreza.

Vgradne omare po želji naročnika

Vgradna omara je odlična izbira, saj ne preobremenjuje notranjosti, izdeluje se individualno, glede na značilnosti posameznega prostora in na želje naročnika. Lahko se uporablja v različnih prostorih, najbolj pogoste so na hodnikih in v spalnici. Glavne prednosti so torej praktičnost, enostavnost čiščenja, edinstvena notranja postavitev, uporaba razpoložljivega prostora, hkrati pa tudi sposobnost skrivanja arhitekturnih napak prostorov. 

39+ idej za vgradno omaro

Stroški vgradnih omar so odvisni od količine in vrste uporabljenih materialov ter od zahtevnosti dela. Pomembno je, da projekt zaupate strokovnjaku, ki bo lahko natančno svetoval in izdelal vgradno omaro, ki se bo v celoti skladala z vašimi pričakovanji, željami in potrebami.

Podobne teme: