Vadba prsnih mišic je pomembna zaradi številnih razlogov

23 Jul

Vaje za prsne mišice imajo mnoge prednosti za ženske in moške. Te mišice uporabljamo pri vsakodnevnih opravilih, kot je odpiranje vrat, pranje glave, dvigovanje predmetov ipd. Ker spadajo pod skupino velikih mišic v telesu, bomo z vadbo ogreli tudi preostalo telo. Tako so to idealne vaje za pričetek treninga celotnega telesa. Vaje za prsni koš pa so tudi izredno koristne, če želimo izboljšati držo in dihanje svojega telesa. V tem članku se bomo posvetili vsem prednostim, ki nam jih prinaša vadba teh velikih mišic.

Zgradba prsnih mišic

Prsne mišice spadajo pod kategorijo velikih mišic v telesu. Sestavljene pa so iz dveh skupin, ki pa sta:

Pektoralis Major

Mišica, ki je največja v prsnem košu. Njena glavna naloga je rotacija nadlahtnice. Raztegnjena je čez cel prsni koš od ramena do prsnice oz. prsnične kosti. Vsak človek ima dve omenjeni mišici, eno na levem delu, drugo pa na desnem delu prsnega koša.

Video: Prsna mišica Pektoralis Major

Poleg rotacije roke, je tudi zadolžena za lažje globoko dihanje, saj raztegne rebra, da zagotovi prostor za razširitev pljuč.

Pektoralis Minor

To pa je dokaj majhna mišica, ki se nahaja na vsaki strani prsnega koša, pod Pektoralis Major mišico. Razteza pa se od tretjega in petega rebra diagonalno do lopatice. Njena glavna naloga je premikanje lopatice naprej in navzdol. S tem pa zagotovi stabilnost ramenskega sklepa.

Močne mišice v prsih nam olajšajo vsakodnevna opravila

Ker, kot prej povedano, z vajami za prsne mišice ojačamo nekatere izmed največjih mišic v našem telesu, lahko lažje opravljamo vsakodnevne stvari. Tako bodo odpiranje vrat, dvigovanje težkih predmetov, pranje las, pospravljanje po hiši in druga opravila bila veliko lažja. Dejstvo je, da če imamo močne prsne mišice, bo celo naše telo močnejše.

Vaje za prsni koš, ter poslednično močnejše prsne mišice, nam bodo olajšale pranje las

Prsne mišice zaradi svoje velikosti potrebujejo veliko energije, da delujejo. Tako se lahko z vajami za prsni koš lotimo izgube kilogramov. S preprostimi vajami, kot so skleci, porabimo veliko kalorij. S tem pa se bomo hitro in učinkovito znebili odvečne teže, ki nam otežuje življenje.

Pogostost vadbe je ključnega pomena

Mišice so med vadbo pod velikim stresom. To jih sčasoma poškoduje, kar je popolnoma normalno. Zato pa je tako pomembno, da s treningom ne pretiravamo, ampak pustimo telesu, da se regenerira. Izvajanje vaj za prsni koš je tako priporočeno, da se jih lotimo do 3x na teden. Če komaj začenjamo z vajami, potem si po vsaki vaji vzemimo 2 do 3 dni počitka. S tem bomo dovolili telesu, da se regenerira.

Poleg tega pa se bomo tudi izognili možnim poškodbam, ki lahko nastanejo kot posledica prevelikega fizičnega stresa.Na spletni strani www.perfekterkoerper.com lahko zasledimo vrhunske nasvete za ojačanje različnih delov našega telesa. Poleg tega pa imamo na izbiro ročna izbrana prehranska dopolnila, ki nam bodo nudila več energije pri treningu.

Podobne teme: