Vsestranska uporaba konopljine moke

3 Jun

Če mislite, da se izdelki iz industrijske konoplje uporabljajo zgolj v zdravilne namene, se motite. Tovrstni izdelki preplavljajo tudi druga področja, na primer področja prehranjevanja, kozmetike.

Na kuhinjskih policah je vse pogosteje prisotna tudi konopljina moka, ki je za uporabo izjemno vsestranska. Med drugim jo lahko mešate z drugimi vrstami moke, a morate seveda poznati pravo razmerje.

Sestava konopljine moke

Konopljina moka je proizvod grobega mletja konopljine pogače. Sestavljena je iz vitaminov, mineralov, esencialnih maščobnih kislin in beljakovin, prav tako iz precej velike količine prehranskih vlaknin in ogljikovih hidratov.

Konopljina moka je narejena iz surovih konopljinih semen
Konopljina moka je narejena iz surovih konopljinih semen po hladnem stiskanju, da se izloči konopljino olje. Ta produkt se nato očisti, zmelje in preseje v konopljino moko.

Ekološka moka je proizvedena iz semen industrijske konoplje. Opremljena je s certifikatom, s katerim uradni certifikacijski organ potrjuje izdelavo živila iz ekološko pridelanih surovin, prav tako tudi skladnost predelave, skladiščenja, pakiranja in celotnega transporta z veljavnimi predpisi za ekološko kmetovanje.

Vitamini v konopljini moki

Konopljina moka med drugim vključuje tudi pomembne vitamine. To so vitamin E, vitamin B1 in vitamin B2. E vitamin deluje kot antioksidant in ima zelo pomembno vlogo pri razvoju živčevja. Vitamin B1 je ključen pri skrbi za konverzijo ogljikovih hidratov in aminokislin v energijo.

Vitamin B2 pa skrbi za rast, reprodukcijo, nastajanje rdečih krvničk, prav tako dobro pripomore k zmanjševanju težav z vidom ter skrbi za bolj zdravo kožo.

Redna uporaba moke iz industrijske konoplje

Če boste konopljino moko redno uporabljali, potem lahko dobro poskrbite za boljšo prebavo, zmanjša se lakota, mišice se bodo bolje regenerirale. Prav tako boste imeli bistveno manjšo možnost za nastanek bolezni srca in ožilja.

Z rednim uživanjem moke konoplje se vam bo povečala energija in produktivnost, uravnali boste raven holesterola in okrepil se vam bo imunski sistem.

Moka iz konoplje brez glutena

Konopljina moka je za uporabo izjemno vsestranska. Uporablja se lahko za peko kruha, sladic in še drugih pekovskih izdelkov. Nekateri jo koristno uporabijo za zgoščevanje omak in juh.

Oglejte si recept za slasten kruh brez glutena iz kislega testa s konopljino moko in čudovitimi hrustljavimi orehi.

Moka konoplje se lahko dodaja v šejke in smutije. Ker ne vsebuje glutena, jo ob peki lahko z drugimi mokami mešate v razmerju ena proti tri.

Nakup konopljinih izdelkov

Ne glede na to, za kateri konopljin izdelek se boste odločili, je ključno, da ga izberete in kupite v specializirani prodajalni s tovrstnimi izdelki.

Podobne teme: