Slovenija na dlani

12 Jul

V novi preobleki bo portal slovenc.si bistveno bolj povezan z nekaterimi stranmi iz našega spletnega venčka. Tako bomo takoj začeli objavljati nove objave iz Kam.si bloga.

Marina Punat na Krku

27 Apr
Marina Punat

Ena od zelo priljubljenih marin se nahaja na otoku Krk, in sicer na jugu tega jadranskega otoka, do katerega vodi tudi most, kar omogoča enostaven dostop. Marina Punat je tako odlično izhodišče za različna plovila, kjer lahko ta počakajo na … Read More »

Ričet

5 Nov

Slovenci smo prav posebni v kulinariki, saj imamo veliko različnih avtohtonih ter narodnih jedi. Čeprav nas je zelo malo, smo pri izbiri narodne hrane zelo bogati v primerjavi z drugimi državami. Poznamo veliko sladic, glavnih jedi in seveda drugih jedi, … Read More »

Vreme Krvavec

16 Apr

Tudi takrat, kadar naši hribi niso zasneženi z debelo snežno odejo, ki bi omogočala smučanje, se Slovenci radi odpravimo v hribe, saj smo znani kot narod, ki obožuje planine. Poleti sicer večina obiskuje višje hribe in gore v Julijcih, marsikdo … Read More »

Vreme Portorož idealno za turizem

3 Dec

Portorož je eden izmed najbolj turističnih krajev v Sloveniji. Zaradi svoje lege ob Jadranskem morju oziroma Tržaškem zalivu je priljubljena destinacija številnih domačin in tujih turistov. Portorož se ne ponaša le z lepim okoljem marveč tudi s prijetno klimo, ki … Read More »

Turizem in turistične agencije

21 Avg

Razvoj množičnega turizma je šel v preteklosti z roko v roki z razvojem in porastom turističnih agencij. Danes je turizem v razvitem svetu že nekaj samoumevnega, pred nekaj desetletji pa je bilo potovanje po svetu nekaj nezamisljivega in nedosegljivega. Zagotovo … Read More »

Svinjska ribica

16 Apr

Svinjska ribica Mogoče je samo ime svinjska ribica malce ironično, vendar lahko rečemo, da je celotna razlaga povsem na mestu. Zakaj se imenuje ravno tako? Mesarji razlagajo, da je svinjska ribica v bistvu svinjski file, ki je podolgovata mišica na … Read More »

Barcelona

19 Mar

Barcelona je eno največjih mest Iberskega polotoka. Zagotovo pa spada Barcelona tudi med najbolj obiskana mesta, pa ne samo v svoji neposredni okolici, ampak gledano v okviru celotnega Mediterana. Kljub vsem znamenitostim, je mesto Barcelona po svetu zanesljivo najbolj poznano … Read More »