Izbira kakovostne prehrane za pse

14 Jan

Današnja ponudba prehrane za domače živali je izredno obširna. V idealnem svetu bi bila vsa kakovostna in našim živalim nudila najbolje, kar lahko. V realnosti pa temu ni tako. Psi so izpostavljeni številnim konzervansom in barvilom v generični hrani, ki jim lahko na dolgi rok škoduje. Kakovostna pasja hrana pa je na voljo za vsakega uporabnika, če jo seveda znamo poiskati. Naš pes bo tako živel dlje, imel več energije in močnejši imunski sistem. Seveda pa so redni sprehodi in igranje z našim kužkom enako pomembni, kot hrana, ki mu jo ponujamo na dnevni ravni.

Dobra pasja hrana vsebuje meso in zelenjavo

Večina lastnikov psov ne posveča velike pozornosti vsebini v konzervi ali briketih. Dejstvo je, da psi niso striktni mesojedci, saj brez težav prebavijo tudi zelenjavo in sadje. Temu je tako, saj so potomci volkov, ki so uživali raznovrstno prehrano, da so lahko preživeli v naravi. Kakovostna pasja hrana bo imela visok delež mesa, kot tudi veliko zelenjave, kot so riž, paradižnik, korenje ipd. mogoče pa je tudi, da ima dodatek sadja v obliki brusnic, jabolk, hrušk ipd.

Primerno hranjenje našega štirinožnega najboljšega prijatelja je ključno. Tukaj si oglejte 15 vrst sadja in zelenjave, s katerimi lahko nahranite svojega psa

Vse omenjene in druge sestavine so pomembne, da naš kuža zaužije dovolj antioksidantov, beljakovin in dragocenih aminokislin. Tako bo imel sijočo dlako in visok nivo energije ter bo nasploh boljše volje.

Izogibajmo se hrani za pse z neimenovanim izvorom mesa

Hrana za pse slabše kakovosti bo polna stranskih mesnih proizvodov iz izvora perutnine, govedine ipd. To so ostanki mesa, ki so nezanesljivega izvora, saj ne moremo ugotoviti načina njihove hrambe, priprave ipd. Veliko bolje je, če na konzervi ali briketih piše natančen izvor mesa in delež oziroma procenti vsebovanega mesa. S tem zagotovimo, da je pasja hrana iz preverjenega vira in primerne priprave.

Suha pasja hrana
Suha pasja hrana v kateri je meso predhodno posušeno

Pogosto se v hrani za pse nahaja gluten v obliki bele moke, žitaric ipd. To je lahko izredno nevarno za bolj občutljive pse. Pasje telo ni narejeno, da lahko prebavi velike količine krvnega sladkorja. Prehrana z veliko vsebino glutena pripomore k prehitremu staranju psa, razvoju bolezni in številnih drugih težav.

Hladno stiskana hrana za pse

Vedno več ljudi uporablja hladno stiskano pasjo hrano. Ta je narejena s posebnimi postopki hladnega stiskanja mesa, zelenjave, sadežev in zelišč. Pri tem vsa hrana obdrži svoje hranilne vrednosti in bogat okus. Večina psov jo preprosto obožuje, saj je okusna, zdrava in hitro pripravljena. Priporoča se jo za mlajše in starejše pse. Res je, da je dražja od navadne, vendar ima veliko hranilno vrednost, zato se jo priporoča v obrokih od 1-2% celotne teže psa.

Podobne teme: