Kakšne pasje ovratnice poznamo?

9 Okt

V tem prispevku bom primerjal dva tipa pasjih ovratnic. Klasične usnjene in strojno pletene in ročno izdelane.paracord-pasja-ovratnica

Šele pred kratkim je na trgu pri nas postalo možno kupiti tudi ročno narejene pasje ovratnice. (oglejte si par primerov na http://www.paracordshop.si/pasje-ovratnice/) Hobi izdelovanja praktičnih predmetov iz padalske vrvice je s seboj prinesel tudi ovratnice narejene iz Paracorda.

Klasične ovratnice so kar drage, saj je oprema za pse, tako hrana, kot ovratnice in povodci, ter nešteti drugi dodatki narejeno za ljubitelje psov, kot tudi pse.

Tisti, ki imamo radi pse jim seveda želimo najbolj udobno ovratnico, če jo že morajo nositi.

Kaj je razlika med klasičnimi in paracord ovratnicami?

Paracord je zelo trpežen material, saj je narejen iz najlona. Zato so tudi ovratnice zelo trpežne, odporne na velike pritiske. Poleg tega so paracord ovratnice odporne na vlago, kar je kar velika prednost pred usnjenimi, ki sčasoma podležejo vlagi.

Lep del paracord ovratnice za psa je tudi to, da jo lahko naredimo tudi sami. Če pogledamo na splet, je kar veliko vodičev na temo izdelav tovrstne opreme. Vse kar potrebujemo je padalska vrv in dizajn. Potem se lahko kar sami lotimo izdelave. SIcer bomo prihranili nekaj in izdelava je zabavna, vendar pa je največja prednost brez dvoma kvaliteta. Vse sestavne dele (paracord, obroček za povodec, zaponko) smo izbrali sami in je zato kvaliteta toliko večja, saj smo lastnoročno izbrali sestavine.

pasje-ovratnice
Primer ročno izdelane ovratnice.

Še kaj?

Kar je meni zelo všeč, je da lahko ovratnico prilagodimo psu v vseh aspektih. Od barve, do obsega, širine, stila zapenjanja, kot tudi različnih modifikacij, kot so dodajanje lučk, obeskov , odsevnikovitd., ki izboljšajo funkcionalnost ovratnice.

In ravno zato vam predlagam, da si sami vzamete čas in če so vam všeč ročne spretnosti, si lahko tako ovratnico naredite kar sami (seveda za psa!).

Pozorni pa bodite na to, da preden mu jo nataknete, da ovratnico za kakih 10 sekund prekuhavate v vreli vodi, da se zatesni. S tem ne bo več dovzetna na vlago in se ne bo krčila (kar lahko psa davi).

 

Podobne teme: