Lastnosti in odlike reseller gostovanja

23 Jun

Ste že slišali za obliko gostovanja, ki vam omogoča ustvarjanje prihodka? Morda za to možnost slišite prvič, vendar bi radi izvedeli več? Berite dalje in se seznanite s storitvijo, ki sliši na ime reseller gostovanje. Če vam angleščina ne dela težav, ste verjetno ugotovili že sami, da lahko omenjeno vrsto gostovanja prodajate dalje.Gostovanje za nadaljnjo prodajo nudijo številni ponudniki, tako domači kot tuji.

reseller gostovanje

Preden se zapodite v nakup paketa, naredite kratko raziskavo, kje boste deležni kakovostne storitve. Predvsem se prepričajte, da gre za priznanega ponudnika z dolgoletno tradicijo, prav tako pa je pametno poiskati takšnega, ki je svoje strežnike že pohitril s SSD diskovnimi enotami. Seveda upoštevajte tudi ceno, a naj ta nikar ne bo edini kriterij izbire. Pri reseller gostovanju je zelo pomembno tudi to, da ponudnik omogoča uporabo funkcionalne nadzorne plošče (npr. WHM / cPanel). Na ta način lahko posrednik gostovanja zelo preprosto kreira poljubno velike pakete in ima tudi nad vsem dober pregled. Vsak končni naročnik pa prejme dostop do nadzorne plošče, kjer prav tako lahko ureja svoj paket gostovanja.

Za reseller gostovanje se največkrat odločajo agencije oziroma podjetja, ki strankam izdelujejo spletne strani ter spletne trgovine. Ker imajo takšna podjetja običajno veliko bazo strank, jim dobra strategija nadaljnje prodaje lahko prinese zelo lep dodaten zaslužek. Pa si oglejmo preprost izračun. Denimo, da agencija za 400 € letno zakupi 60 GB reseller spletnega prostora. Ta prostor razdeli na 60 enakih enot, torej na 60 enot po 1 GB. Ceno za posamezni paket nastavi na 30 € na leto. V kolikor proda vseh 60 enot, to pomeni kar 1.800 € letnega zaslužka. In če odštejemo še 400 €, kolikor v našem primeru stane reseller gostovanje, podjetju ostane dobiček v višini 1.400 €.

Namig za agencije: Svojim strankam lahko za pakete gostovanja zaračunavate tudi na mesečni ravni, letne cene pa ne delite z 12, ampak z nekoliko nižjo številko. Mesečni strošek bo za naročnika še vedno zelo nizek, npr. 5 € na mesec, pri tej ceni pa boste vi zaslužili še enkrat več kot v prej navedenem primeru, poleg tega pa bo denar na vašem računu prej.

Reseller gostovanje je primerno tudi za spletne mojstre oz. posameznike, ki imajo postavljenih zelo veliko spletnih strani, saj paketi običajno ne omejujejo števila dodanih domen. V tem primeru torej ne gre za nadaljnjo prodajo.

Podobne teme: