Poleg domene potrebujete še gostovanje

21 Maj

Spletno gostovanje je ena od storitev, ki jo poleg izbire domene potrebujete za to, da vaša internetna oziroma spletna stran postane vidna tudi drugim. Če želite spletno stran postaviti na splet, za to potrebujete svojo lastno domeno in ustrezno spletno gostovanje. Gre za prostor na strežniku ponudnika spletnih storitev, kjer nato domuje oziroma gostuje vaša spletna stran. S tem vaša stran dobi svoj prostor na internetu ter možnost, da jo vidijo in obiščejo tudi drugi. Vaša spletna stran postane javno dostopna vsem, ki bi jo želeli obiskati.

Spletno gostovanje za vas

Če se prvič odločate za spletno gostovanje, potem verjetno ne veste točno, kaj potrebujete. Najbolje je, da obiščete internetno stran kakšnega od ponudnikov internetnih storitev in si pogledate, kaj ponuja. Eden od takšnih odličnih ponudnikov na slovenskem trgu je domovanje.com, kjer boste našli različne pakete za spletno gostovanje. Na voljo so tako paketi za tiste, ki potrebujejo zelo osnovno verzijo storitve, kot paketi za bolj zahtevne uporabnike, ki od gostovanja pričakujejo več. V primeru, da ne veste, kaj izbrati, jih je najbolje kontaktirati in vprašati za mnenje. Če bo vaša internetna stran zelo osnovna, predstavitvena in nezahtevna, potrebujete osnovni paket. V primeru, da so vaše zahteve bolj specifične, pa boste potrebovali večji paket, ki vam omogoča več.

Na kaj paziti pri izbiri?

Pri izbiri paketa za spletno gostovanje velja biti pozoren na to, koliko prostora na strežniku dobite. To je osnovni kriterij za izbiro paketa, a ne edina lastnost, na podlagi katere se posamezni paketi razlikujejo. Pomembno je tudi, koliko internetnih strani oziroma domen lahko gostujete na enem paketu. Četudi imate samo eno stran, boste morda v prihodnosti imeli še kakšno. Poleg tega pa so pomembne tudi druge tehnične zahteve, ki so navedene pri posameznem paketu. Med njimi je recimo število e-poštnih naslovov. Najpomembnejša pa je varnost vaše spletne strani ter to, na kakšnem strežniku gostuje. Ta mora biti namreč redno vzdrževan in posodobljen ter dobro zaščiten pred hekerskimi vdori. Tako bo vaša internetna stran varna. To je pomembno z več vidikov. Po eni strani s tem omogočite vašim obiskovalcem dostop do nje, po drugi strani pa s tem poskrbite tudi za varnost njihovih osebnih podatkov, ki jih posredujejo vaši strani.

Podobne teme: