V svoj jedilnik vključite oluščena konopljina semena

23 Feb

Zdi se, da smo vse bolj pozorni na to, kaj jemo, saj naj bi to v kar veliki meri vplivalo na naše počutje pa tudi na samo zdravje. V jedilnike smo pričeli vključevati tudi takšna živila, za katera prej skorajda nismo slišali. A preden se odločimo za njihov nakup, je treba obvezno preveriti kakovost. Na trgu se namreč pojavljajo najrazličnejši ponudniki, ki ne prisegajo na kakovost, temveč predvsem na to, da bi s priljubljenimi izdelki čim bolje zaslužili.

V zadnjem času so priljubljena tema v povezavi s prehranjevanjem oluščena konopljina semena. Če jih pogledamo nekoliko podrobneje, hitro ugotovimo, da vključujejo toliko koristnih sestavin oziroma hranil, da se jih res splača kupiti in vključiti v jedilnik.

Konopljini izdelki v prehrani

Izdelki iz konoplje se uporabljajo kot preventiva najrazličnejšim stanjem, ki so povezana z zdravjem, prav tako v kozmetiki in ne nazadnje tudi v prehrani.

Okusni načini za vključitev izdelkov iz konoplje v vsakodnevno prehrano

Kar se tiče prehrane, so najbolj priljubljeni konopljini izdelki zagotovo konopljino olje, olupljena konopljina semena, prav tako konopljin čaj. Na trgu je seveda mogoče kupiti tudi neoluščena semena konoplje, ki pa so prav tako izjemno koristen doprinos k prehrani.

V katere jedi lahko vključimo semena konoplje?

Oluščena konopljina semena, tudi neoluščena semena konoplje, lahko vključujemo v številne jedi. Zelo dobrodošla so na primer v najrazličnejših solatah, v juhah, prav tako v smutijih in drugih napitkih.

proteinske kroglice iz oluščenih konopljinih semen
Kako lahko jemo oluščena konopljina semena? Lahko se uživajo cela ali oluščena, surova ali popečena, navadna ali aromatizirana. Dodate jih lahko tudi svoji solati, testeninam, proteinskim kroglicam in čatnijem za dodaten del rastlinskih beljakovin.

Okus konopljinih semen je prijeten, zato je njihovo vključevanje v jedi še toliko bolj zaželeno. A bolj kot sam okus bi nas moralo zanimati, kaj oluščena semena konoplje pravzaprav vsebujejo, da bi jih morali čisto vsi vključevati v svoje jedi.

Podobne teme: