Zakaj je tako pomembno, da ostanete fit?

22 Dec

Beseda fit je že dlje časa del našega besedišča. Verjetno jo tudi sami uporabljate pogosto, saj si želite postati fit. To ne pomeni samo, da imate idealno telesno težo. Biti fit pomeni veliko več. To pomeni, da imate več mišične mase in manj maščob. Na tehtnici bi to lahko pomenilo celo kak kilogram več, na metru pa kak centimeter manj.

Če želite postati fit, boste s prebiranjem koristne literature na www.ostanifit.si kaj kmalu spoznali, da je to pravzaprav enostavna naloga. Ugotovili pa boste, da je veliko težje ostati fit. V nadaljevanju vam razkrivamo, kako lahko na povsem enostaven način postanete fit in zakaj je dobro, da taki tudi ostanete.

Kako postati fit oseba?

Če želite postati fit, se pridno držite naslednjih smernic:

  1. Odpovejte se uživanju sladkorja.
  2. Sadje, z izjemo jagodičevja, uživajte le v dopoldanskem času.
  3. Pazite na vnos prehrane v svoje telo.
  4. Pijte veliko vode, ki je nadvse pomembna tekočina za odstranjevanje strupov iz telesa. Voda pomembno vlogo igra tudi pri hidraciji telesa.
  5. Veliko se gibajte.

Našteli smo vam 5 najpogostejših navad, ki jih počnejo fit osebe. Namesto sladkorja uživajo nadomestke, kot je na primer stevija. Pazijo pri uživanju sadja. Preden kaj pojedo, najprej razmislijo, kaj ta hrana pomeni za njihovo telo. Popijejo vsaj 2 litra vode ali blagega in nesladkanega čaja na dan. Gibanju posvečajo veliko pozornost in to prav vsak dan.

Veliko samodiscipline in občasne pregrehe

Fit življenje bo od vas zahtevalo veliko mero samodiscipline. Občasno pa se boste lahko tudi pregrešili. Vendar pazite, da vaše pregrehe ne postanejo prepogoste razvade. Slabe hrane nikakor ne boste mogli skriti samo s telovadbo. Imeti se morate radi in zaživeti življenje tako, da boste vedno fit in zdravi, ne pa samo vitki in suhi. To vam lahko prinese samo zdrav način življenja.

Sedaj prehajamo k bistvu tega prispevka. Zakaj je torej tako pomembno, da ostanete fit? Razlogov je veliko, mi vam navajamo le najpomembnejše. Tiste, ki v največji meri prispevajo k bolj kakovostnemu življenju.

1. Če boste ostali fit, boste imeli veliko več energije. Posledično boste svoja vsakodnevna dela opravljali veliko lažje in z večjim veseljem. Postali boste bolj uspešni, ljudje vas bodo bolj cenili.

2. Če boste ostali fit, bo vaša motivacija za marsikaj veliko večja. Tudi motivacija, da se držite osnovnih načel, kako biti fit, bo vedno dovolj velika, da vas ne bodo premamile vsakodnevne skušnjave, ki pa jih vsekakor ni tako zelo malo.

3. Če boste ostali fit, boste veliko bolj srečni in veseli. Tudi zdravje vam bo bolje služilo.

Podobne teme: