Himalajska sol ima veliko pozitivnih učinkov

12 Jul

Naše telo potrebuje hranilne snovi. Zaradi vse bolj predelane hrane in različnih pesticidov, hrana še zdaleč ni več tako hranljiva, kot je bila v starih časih. Zaradi tega moramo ljudje iskati manj predelano, domačo hrano. Poleg vsega pa veliko ljudi posega po tako imenovanih prehranskih dodatkih, katere pa moramo uživati v zmernih količinah. Nobeno pretiravanje ni dobro za naše telo. So osnovne snovi, ki jih telo potrebuje in med njimi je tudi sol. Ste že slišali za himalajsko sol, ki ima zelo veliko pozitivnih učinkov?himalajska-sol

Himalajska sol je polna mineralov

Za razliko od navadne morske soli, ima himalajska sol še več pomembnih mineralnov in drugih snovi. Torej, vsebuje zelo veliko potrebnih elementov za normalno delovanje telesa. Himalajska sol namreč vsebuje kar 84 različnih mineralov in spada med ene najstarejših živil. Je izjemno bogata z elementi elektroliti, ki gradijo in vzdržujejo primerno ravnovesje v telesu.

Zakaj je himalajska sol tako pozitivna za telo?

Poleg tega, da je izjemno bogata z raznimi minerali, so jo ljudje cenili že v davnih časih, saj blagodejno vpliva na telo. Za morsko sol človek potrebuje kar 23 ur, da se celice povežejo in izločijo vodo iz telesa. Himalajska sol pa telo nikakor ne obremenjuje na ta način. Lahko bi rekli, da je kot nekakšen ‘zaveznik’ telesa. Zelo pomembno vlogo ima pri mišičnem ter živčnem sistemu. Ključna sestavina je zagotovo železo. Po barvi se razlikuje, saj več kot ima železa v seb, bolj je rožnate barve.

Sol iz Himalaje se uporablja že tisočletja za različne težave. Dandanes ima dober očiščevalni in razstrupljevalni učinek in se največkrat uporablja ravno v te namene. Sicer pa se lahko uporablja tudi pri negi kože in omili pike insektov. Zelo pozitiven učinek ima tudi na prehladna obolenja, krvavenje dlesni, za razpokano kožo in povišano telesno temperaturo. Nekateri jo še dandanes redno uporabljajo za umivanje zob.

Poznamo tudi različne načine zdravljenja z himalajsko soljo. Pomaga pri glavobolih in krepitvi imunskega sistema. Vsekakor vam priporočamo, da poskusite njeno dobro delovanje, saj boste nad učinki pozitivno presenečeni. Malinca ima kvalitetno himalajsko sol, ki jo boste lahko uporabljali za najrazličnejše potrebe. Vsekakor pa bo vaše zdravje po uporabi veliko bolj okrepljeno.

Oglejmo si še kako na zdravje vplivajo vodni filtri.

Seveda pa si lahko preberete zakaj in kako se uporabljajo tudi chia semena.

Oluščena konopljina semena se uvrščajo v skupino super živil, vsebujejo namreč vse kar lahko od semen pravzaprav dobrega pričakujemo oziroma želimo.

Podobne teme: