Bazični prah, hitra rešitev

7 Sep

Bazični prah je hitra rešitev težav, ki nastanejo kot posledica porušenega ravnovesja med kislinami in bazami.

Vsekakor bazični prah ni edina rešitev, ko se v človeškem telesu pojavi neravnovesje med kislinami in bazami.
Bazični prah je dober za hitro rešitev, obstajajo pa tudi rešitve, ki delujejo na daljši rok. Odpravljanje prevelikega deleža kislin z snovmi, ki delujejo bazično je le ena od ponujenih možnosti. Dobra možnost je tudi dovajanje kisika. Več kisika človeško telo dobi z pravilnim dihanjem. Nepravilno dihanje ima za posledico slab vnos kisika. Pravilno dihanje, redne dihalne vaje na svežem zraku ter dovolj gibanja, so učinkoviti načini dovajanja več kisika v telo. Kdor zmanjšuje zakisanost telesa z vnašanjem kisika, se mora zavedati pomembnosti pravilnega postopanja. V primeru, da vnašamo kisik z preglobokim dihanjem, dosegamo nasproten učinek. Telo se bo z preglobokim dihanjem še bolj zakisalo.

Bazični prah, ki velja kot hitra rešitev ima opcije tudi v prehrani. Sveža zelenjava iz katere pripravimo zelenjavne sokove velja kot hiter način ukrepanja proti zakisanosti . Dobri zelenjavni sokovi so narejeni na osnovi korenja in rdeče pese.

Dober bazični prah vsebuje natrij, kalij, kalcij, magnezij, cink, vitamin D3, silicij in druge sestavine. Pomembno pri tem je, da razmeroma majhne količine nadomestijo bistveno večje količine živil. Tako bazični prah, ki ga je vsega žlica, lahko nadomesti kalija za pol kilograma jagod, cinka za 100 g polnozrnatega kruha, vitamina D za 50 g tune, kalcija za kozarec mleka. Ob tem je dobrodošla informacija, da bazični prah ne vsebuje glutena, sladil, sladkorja in laktoze. Sestavine vsakega izdelovalca je vsekakor dobro pogledati.

Bazični prah je dobrodošel tudi zaradi dejstva, da je prijazen do črevesja in želodca.

Podobne teme: