Ne obupajte nad pokvarjenim diskom!

29 Mar

Računalniki nam danes predstavljajo nepogrešljivo spremstvo na praktično vsakem koraku, saj jih ne srečujemo več le v domovih in službah, temveč jih pogosto prenašamo kar s seboj v žepu ali torbi.
Vedno in povsod moramo namreč imeti dostop do svojih datotek, vedno pa pride prav tudi povezava z internetom. Kako zelo smo postali odvisni od računalnikov pa se najbolj izkaže takrat, ko nas tehnologija pusti na cedilu – to se lahko kar hitro zgodi, kar bodo še posebej dobro vedeli tisti bolj nerodni lastniki prenosnikov in drugih mobilnih naprav, a tudi domači namizni računalniki lahko odpovedo. Na srečo pa takrat, ko odpove kakšna komponenta, še ni vse izgubljeno. Niti v primeru, da se pokvari trdi disk, kar je verjetno najbolj zaskrbljujoča okvara za mnoge uporabnike. Kar naenkrat se namreč izgubijo vse shranjene datoteke, pa tudi sistem več ne deluje. Kako ukrepati v tem primeru?

Reševanje podatkov

Reševanje podatkov z diska je lahko zelo učinkovito!

Če ste zaradi okvare strojne opreme izgubili podatke na svojem disku, vas lahko reši storitev reševanja podatkov. Mojstri, ki se s tem ukvarjajo, lahko s pokvarjenih diskov preberejo in skopirajo podatke, tako da vaše datoteke niso izgubljene, tudi če disk ne deluje več. A ne le pri okvarah, reševanje podatkov z diska pride prav tudi v primeru, da ste kako drugače izgubili svoje datoteke. Izgubite jih lahko na primer pri formatiranju diska, zelo pogosto pa se zgodi, da jih pomotoma izbrišete ali pa datoteke po pomoti prepišete z novo vsebino. V vseh teh primerih panika ne sme biti prvi odziv – tudi ob brisanju datoteke še niso v celoti izgubljene, temveč disku samo poveste, da je prostor, kjer so se nahajale, zdaj pripravljen na sprejemanje novih vsebin. Najbolje je torej takoj prekiniti z uporabo računalnika, da disk ne bo dokončno prepisal celotnega prostora. Izbrisane in prepisane datoteke je mogoče zelo uspešno rešiti!

Zaupajte reševanje podatkov strokovnjakom!

Za reševanje podatkov z diska se odločamo v primeru, da smo izgubili res pomembne datoteke. Ne glede na to, ali gre za neprecenljive fotografije, ki jih pač ne morete ponovno ustvariti, ali pa službene dokumente, za katere ste porabili dolge mesece, je najbolje reševanje zaupati profesionalcem. Le strokovnjaki lahko pri najbolj občutljivih datotekah zagotovijo varno in uspešno reševanje!
https://www.youtube.com/watch?v=JEEPl9eO4Bw

Podobne teme: