Včasih potrebujem servis računalnika

26 Jan

Zakaj se kar naprej ugaša?
Računalnik je enostavna stvar. Prižgeš, pa že klikaš in tipkaš. Včasih je bilo drugače, saj mišk sploh ni bilo in smo vse tipkali. Tudi ni bilo barvne slike. Pravzaprav je bilo slikic zelo malo, njihov izgled pa je bil nekako takšen, da če bi jih danes natisnili (v zelo slabi kvaliteti) na luknjičast papir, da bi mislili, da imate pred seboj Braillovo pisavo. Potem so se stvari izboljšale, dobili smo barvne ekrane, več spomina, vse več prostora na disku, hitrejše procesorje in seveda kvalitetne tiskalnike. Kar se ni spremenilo v vsem tem času pa je to, da se naši računalniki še vedno kvarijo. In kadar se pokvarijo, potrebujemo kvaliteten servis računalnika.popravilo-računalnika 

Zakaj ga ne popravim sam?

Računalnik znam včasih popraviti kar sam. Pravzaprav samo takrat, ko je dovolj tisti stari in znani preizkušeni recept »ugasni vsa okna, ugasni računalnik in ga ponovno zaženi«. Ampak pogosto to ne pomaga. Takrat pokličem kakšnega soseda, kolega, kogarkoli, ki ve o računalnikih več kot vem jaz. Težava pa nastane, ko mi še oni kaj pokvarijo in ker so imeli dober namen, jim seveda tega ne morem očitati. Na koncu imam še višje stroške, kot če bi na servis računalnik nesel že takoj, ko se je sploh pokvaril.

servis računalnika

Včasih je dolgo glasen, včasih pa kar tih in se ugasne

Nekoč sem sredi poletja delal na prenosnem računalniku in ko sem nekaj časa skakal sem ter tja, iz enega v drug program, gledal Youtube video posnetke, bral novice in še kaj, se je prenosnik na lepem ugasnil. Črn ekran in nič več od njega. Niti glasu. Pustil sem ga pri miru in najprej pomislil, da mu je zmanjkalo baterije. Ampak bil je priključen na elektriko, kot je to običajno. Pogledal sem na internet in našel servis računalnika (anni.si). Poklical sem jih po telefonu in pojasnili so mi, da se to pogosto zgodi takrat, ko se računalnik pregreje. In res je bilo tako. Računalnik sem v bodoče malo dvignil od mize, nimam ga več v naročju in prenehal se je pregrevati. Seveda ga je dobro vsake toliko tudi očistiti, ker prah mu ne naredi nič dobrega.
Drugi primer, ko sem klical na servis računalnikov pa je, ko je bil stacionarni računalnik glasen, kot da bi vzletalo letalo. Potem je utihnil in mislil sem si »o, super, sam se je popravil!«. V resnici se seveda ni. V računalniku imam 2 diska in ker je drugi disk ves čas preko torrentov pošiljal podatke sem ter tja in jih snemal na disk, se je pregrel in ugasnil. Lahko bi se tudi pokvaril motorček in v tem primeru bi bil servis veliko dražji, lahko pa se celo zgodi, da je okvara težja in v tem primeru je vprašanje, če se vam bo finančno sploh še izplačalo, da bi poskusili priti nazaj do izgubljenih podatkov.
Upam, da sem vam s tem zapisom kaj pomagal, saj se takšne reči lahko zgodijo vsakemu. Ko se bodo vam, torej ne oklevajte, ampak raje pokličite profesionalce, ki vam nudijo računalniško pomoč na domu.

https://www.youtube.com/watch?v=fc8c0vpElHI

Podobne teme: