Kako odprete bančni račun v Sloveniji brez težav?

16 Okt

Tuja podjetja, ki želijo odpreti posel v Sloveniji imajo velikokrat logistične težave glede tega, kako odpreti bančni račun v Sloveniji brez zapletov. Za enostavno odprtje novega podjetja in novega bančnega računa se lahko obrnete na pomoč k svetovalnim podjetjem v Ljubljani. Slednji vam bodo svetovali glede vseh problematičnih točk, kot so odprtje podjetja, odprtje tekočega računa, davčno rezidenstvo in plačevanje manjše davčne dajatve, nakup delnic in podobno.

Odprtje novega podjetja v Sloveniji 

Preden se odločite za odprtje podjetja in bančnega računa v Sloveniji, se pogovorite s specializiranimi svetovalci, ki vam bodo svetovali o vseh aspektih. V prvi točki vam bodo pomagali pri odločitvi o izbiri vrste podjetja.

Odpreti bančni račun v Sloveniji

Izbirate lahko med samostojnem podjetništvu,  družbi z omejeno odgovornostjo ali pa med nakupom podjetja na ključ. Veliko tujih podjetij se raje odloči za samostojno podjetništvo, saj slednje lahko vedno razširijo v družbo z omejeno odgovornostjo.

Samostojno podjetništvo

Svetovalec vam pomaga pri odprtju samostojnega podjetja. Prednost je, da ima sp. samo 4 odstotni pavšalni davek na promet. Obenem pa davčni urad pripozna 80 odstotkov prometa kot strošek. Pri odprtju podjetja in odprtju bančnega računa v Sloveniji ni potrebno plačati osnovnega kapitala.

To pomeni, da ob začetku ni nobenih začetnih stroškov ustanovitve. Na novo odprtem bančnem računu v Sloveniji tako ni potrebno že na začetku imeti visokih prihrankov za nadaljne investicije.

Družba z omejeno odgovornostjo

Družba z omejeno odgovornostjo ima fiksen davek na dobiček v 19 odstotni stopnji. Država smatra vse stroške, ki so povezani s poslovnimi razlogi, kot odbitne.  Po odprtju podjetja odprite tudi bančni račun v Sloveniji, ki mora vsebovati najmanj 7500 EUR osnovnega kapitala. Glede odprtja družbe z omejeno odgovornostjo se raje posvetujte s svetovalnim podjetjem, ki vam bo pomagalo pri prihranku večje količine denarja.

Nakup podjetja na ključ 

Tretja možnost podjetništva v Sloveniji je odprtje podjetja na ključ. To pomeni, da na trgu kupite 100 odstotkov delnic podjetja z evropsko davčno številko. Na ta način novo podjetje začne s takojšnjim delovanjem, saj ima že vzpostavljen celoten sistem za poslovanje. Nov lastnik lahko tako spremeni ime podjetja, sedež, seznam dejavnosti in tudi spremeni ali odpre nov bančni račun v Sloveniji, prav tako pa spremeni tudi obliko delovanja podjetja. Poslovanje znotraj evropske unije tako lahko takoj začne nemoteno delovati, saj trgovanje blaga znotraj EU nima posebne obdavčitve. 

Podobne teme: