Avtomobil zaščitite s cerado proti toči in prihranite

18 Sep

Spremenljivi vremenski pogoji so zelo nevarni za vaše vozilo. Karoserijo in stekla lahko zaščitite samo s cerado proti toči, ki pokrije celotno površino avtomobila. Udrtine zaradi toče nastanejo po celem vozilu, kar mu znatno zniža prodajno ceno. Vozilo tako morate ustrezno in pravočasno zaščititi s cerado za avto, ki prepreči vse poškodbe.

S cerado proti toči do brezhibnega vozila

Ob nakupu novega avtomobila vas ves čas skrbi, da ne bo prišlo do poškodb karoserije ali stekla. Vedno parkirate previdno, saj vas je strah, da bi v vozilo odleteli kamni izpod pnevmatik mimovozečih vozil.

Cerado za avto
Prikaz namestitve cerade za avto

V kolikor nameravate vozilo parkirati nekje za dlje časa, je pomembno, da je čezenj nameščena cerada proti toči, ki bo preprečila vse mehanske poškodbe avtomobila zaradi vremenskih razmer ali drugih udeležencev prometa.

Kako namestiti cerado za avto na vaše vozilo?

Nameščanje cerade za avto ne vzame veliko časa, zato je priporočljivo, da jo nameščate ob vsakem daljšem parkiranju vozila. Postopek namestitve pokriovala za avto je enostaven. Najprej parkirate vozilo, vzamete cerado iz priložene vreče in jo raztegnete čez celoten avtomobil.

Video: Kako zaščititi vozilo pred točo | Nasvet strokovnjaka

Moderne cerade za avto imajo tritočkovno zapiranje, ki preprečuje vetru, da bi cerado odpihnil. Na ceradi poiščite posebne zaponke, ki so locirane na sprednjem in zadnjem odbijaču ter na sredini vozila. Zaponke zaprite in zategnite. Poglejte tudi, da so odprti odprtini za kroženje zraka, ki preprečujeta kondenzacijo.

Varnostna zaščita avtomobila na parkirišču

Na parkirišču je vaše vozilo še posebej izpostavljeno vremenskim razmeram, drugim vozilom in vandalizmu. V kolikor parkirate avtomobil ob prometni cesti, je dobro, da čez vozilo namestite cerado proti toči, ki ga bo zaščitila pred poškodbami. Tako boste zaščitili avtomobilska stekla, zunanja ogledala, karoserijo, anteno in druge zunanje dele vozila. Avtomobil bo zaščiten tudi pred morebitnimi nepridipravi, ki ne bodo mogli videti, kaj imate v vozilu ter ne bodo mogli poškodovati zunanjosti vozila, saj bi že odstranjevanje cerade za avto vzelo preveč časa in bi bili opaženi.

Prednosti cerade proti toči za vaše vozilo

Nakup cerade proti toči se izplača, saj:

  • Preprečuje poškodbe zaradi vremenskih razmer,
  • Zaščiti vozilo pred umazanijo in drevesno smolo,
  • Preprečuje kamenčkom in drugim trdim predmetom izpod pnevmatik drugih vozil, da bi poškodovali vaš avto,
  • Se enostavno montira in odmontira v minuti,
  • Ima tritočkovno zapenjanje, ki preprečuje, da bi veter pokrivalo odpihnil.

Podobne teme: