Varno prevažanje koles z avtomobilom

12 Sep

Kolo ni nikoli priporočljivo prevažati v prtljažniku

Večji avtomobili imajo zelo velike prtljažnike. Tako veliko voznikov premami možnost, da bi kolo prevažali v svojem prtljažnem delu. Nekateri vozniki tudi prevažajo kolo v notranjosti kabine, tako da podrejo zadnje sedeže. Oba primera nista varna iz stališča številnih dejavnikov in se tega nikoli ne priporoča. Veliko bolje je, če se zanesemo na varnost in priročnost, ki nam jo nudijo nosilci za kolesa za naš avto. Lahko jih kupimo v številnih izvedbah, saj je možno kolo postaviti na streho ali na zadnji del našega vozila.

Različne vrste nosilcev za kolesa

Vsako vozilo je dokaj omejeno pri prevažanju koles. To je še posebej opazno pri manjših avtomobilih in modelih brez strešnih prečk. Kljub temu poznamo številne rešitve v obliki napredne avto opreme, ki nam omogoča prevažanje predmetov na strehi, kljuki in drugih delih našega avta. Pomembno je, da pred nakupom preverimo priročnik našega avtomobil

Če imamo na avtomobilu že prečke ali vtore, lahko namestimo številne nosilce za kolo na streho našega avtomobila. Pri tem moramo paziti, da jih pravilno pričvrstimo.

Vsa avto oprema Withcar ima tudi garancijo in tehnično podporo izkušenih strokovnjakov. Na voljo pa imajo tudi tehnično pomoč pri izbiri pravilnega dela, ki jo lahko koristimo preko telefona ali elektronske pošte. Priporočljivo je, da pri iskanju luči za avto, svečk, platišč in drugih delov, imamo vedno pri roki VIN kodo številke vozila. Tako bodo tehniki hitro našli najbolj primeren in cenovno ugoden nadomestni del za naše vozilo. 

Na spletni strani https://withcar.si lahko najdemo tudi ogromno števil dodatkov za naše vozilo, ki nam olajšajo prevažanje prtljage. Te dodatki so korita za prtljažnik, strešni nosilci, strešni kovčki, zračni odbojniki, tipski senčniki, tekstilne in gumijaste preproge ter še mnogo več.

Podobne teme: