Izbira primerne vrste travnega semena

15 Feb

Če je zelenica v okolici vašega doma gosto posejana in urejena, je na videz še privlačnejša. Dvorišče je lepše, dom je videti prijetneje. Lepo negovana trata pa predstavlja veliko veselje prav vsakemu vrtičkarju.

Kljub vašemu trudu pa pogosto vaša zelenica ni tako gosta, kot si želite. V takšni situaciji si lahko pomagate tako, da izberete primerno travno seme.

Seme za travo kot odličen pripomoček za spodbujanje rasti zelenice

Lahko rečemo, da je travno seme odličen pripomoček za spodbujanje rasti zelenice. Kakovostno seme za travo lahko kupite v vrtnariji, v vrtnih centrih ali v specializiranih trgovinah, ki so na voljo tudi na spletu.

trave za zelenico iz semena
Seme trave kali različno hitro, odvisno od različnih dejavnikov, kot so vrsta trav, vreme, letni čas in vlažnost tal. Običajno kalitev traja od pet do deset dni. Ko trava za zelenice enkrat vzklije, bo rasla naprej s hitrostjo približno 2/3 cm na teden.

Z nakupom dobrega travnega semena boste lahko na učinkovit in hiter način prišli do zelenice, ki jo želite imeti.

Urejanje travnate površine v okolici doma

Če želite imeti lepo urejeno travnato površino v okolici svojega doma, boste morali v to vlagati kar nekaj časa in truda. Redna skrb in košnja pogosto nista zadosti. Za izboljšanje videza lahko dobro poskrbi kakovostno travno seme, veliko pripomorejo tudi kakovostna gnojila za travo.

Kdaj in kako gnojiti svojo trato in katera gnojila za travo uporabiti?

Pomembno je vedeti, kdaj se lotiti sajenja trave. Najbolje, da se takšnega dela lotite pred zimo, torej v jesenskem času. Če izberete primeren čas, namreč s tem učinkovito preprečite odmiranje semenk. Jesen je torej več kot odličen čas za sajenje trave, ker je hujša vročina že mimo, temperature pa so kljub temu še vedno dovolj visoke, da trava lahko vzklije.

Kako izbrati prava semena za travo?

Pogosto se kdo znajde v dilemi, na kakšen način se lotiti travnega semena in kako ga sejati. V tem primeru je to najbolj smiselno vprašati kar prodajalca, ki bo zagotovo znal dobro svetovati, katero travno seme je najboljša izbira.

Podobne teme: