Glavne prednosti modernega računovodstva?

20 Nov

Uspešno vodenje računov je v vsaki podjetni dejavnost ključnega pomena. Majhna podjetja morajo biti sposobna slediti vsem poslom, ki se odvijajo. Velika podjetja pa morajo imeti točen nadzor nad stroški vsakega oddelka ter pregled nad celotnim dobičkom. To nam omogoča online računovodstvo, ki je izdelan za natančno sledenje vsem prilivom in odlivom denarnih sredstev. V tem članku se bomo posvetili glavnim prednostim, ki nam jih nudi spletno računovodstvo. Pogledali si bomo tudi, kako si s to storitvijo lahko izboljšamo poslovanje.

Kako deluje online računovodstvo?

Je skupek naprednih programov, ki so namenjeni avtomatskemu beleženju vse transakcij v podjetju. Navadno računovodstvo nam lahko predstavlja nepotrebne stroške, ki nam upočasnijo rast. Poleg tega pa je to zelo intenzivno delo, pri katerem lahko prihaja do napak.

Online računovodstvo pa uporablja moč moderne tehnologije, da sledi vsem spremembam v poslovanju podjetja. Dejstvo je, da nam je na voljo cel dan ter, da hitro in neboleče lahko poiščemo vse pretekle dogodke v spletnem arhivu.

Vedno je dostopno

Danes je kvalitetni in zanesljiv dostop do podatkov izredno pomemben, da uspešno vodimo podjetje. Če uporabljamo online računovodstvo, so nam vse podatki vedno na voljo. Tako lahko dostopamo do:

 • Finančnih poročil
 • Pregleda stroškov
 • Podrobnostih o izvedenih poslih
 • Obračun plač
 • Arhivu za pretekle dne, mesece in leta

Vse, kar potrebujemo, da dostopimo do spletnega računovodstva je računalnik z stabilno internetno povezavo. To pomeni, da so nam podatki na voljo, kjerkoli se znajdemo s prenosnikom ali drugo mobilno napravo.

Shramba podatkov v oblaku

Online računovodstvo nam omogoča, da ne potrebujemo tiskalnika, veliko papirja ter barv. Vse to je lahko nepotreben strošek za male in velike podjetnike. Poleg tega imamo na voljo vse zabeležene dogodke v arhivu, ki pa se nahaja v oblaku. To pomeni, da če imamo težave z računalnikom, ne potrebujemo skrbeti, saj so vsi podatki shranjeni varno nekje druge.

Enako nam pomaga prihraniti prostor, saj ne potrebujemo več sto škatel, kjer shranjujemo vse dokumente. Online računovodstvo naredi kopijo vsakega dokumenta v svoj sistem, kjer je na varnem in ga lahko pregledamo kadarkoli in kjerkoli.

Vse to nam omogoča, da:

 • Prihranimo stroške s pisarniškim materialom
 • Prihranimo stroške z IT delom
 • Ne potrebujemo posebnega prostora, kjer bomo arhivirali vse aktivnosti našega podjetja
 • Lahko dostopamo do dokumentov iz kjerkoli

Prijazen uporabniški vmesnik za lažje delo

Velika prednost, ki jo ima online računovodstvo je, da do njega dostopamo z uporabniškim vmesnikom. Ta vmesnik je narejen, da nam olajša preglednost in samo uporabo programa. To pomeni, da:

 • Se bodo novi sodelavci hitro navadili uporabljati program
 • Ne potrebujemo posebne specializacije in učenja delovanja s programom
 • V pisarni ne potrebujemo specializiranega človeka, ki bi znal delati s programom

Vse to nam olajša poslovanje in ustvarja bolj prijetno vzdušje, saj ne prihaja do napak in vedno imamo vse informacije na vpogled. To tudi pomeni, da lahko v delovnem okolju bolje izvajamo multi-tasking, saj razdelimo različne naloge na računalniku na različne ljudi.

Učinkovitost računalniškega poslovanja

Računalniški sistemi, ki bodo skrbeli za sledenje plačil v našem podjetju so izredno natančni. Tako se bomo izognili vseh napak, ki bi privedle do nepotrebnih zamud, ko bomo poslovali. V realnem času lahko delamo popravke in pregledujemo vse podatke ne, da bi s tem upočasnjevali poslovanje ali sam sistem online računovodstva.

Preden se odločite za odprtje podjetja in bančnega računa v Sloveniji, se pogovorite s specializiranimi svetovalci, ki vam bodo svetovali o vseh aspektih. Več informacij si lahko preberete v članku Kako odprete bančni račun v Sloveniji brez težav?.

Natančna finančna analiza

Pri delovanju z denarjem potrebujemo natančnost. To posebej velja, ko je potrebno izdelati finančna poročila, saj so osnova za poslovanje za prihodnje leto. Stroški, prihodki ter druge aktivnosti so skrbno beležene v sistemu. To pomeni, da bomo imeli vedno najbolj sveže in natančne informacije na voljo.

Online računovodstvo nam bo dalo vsa orodja, ki jih potrebujemo, da se odločamo o pomembnih spremembah poslovanja v našem podjetju brez težav. Tako bomo lažje poslovali v prihodnosti, saj bomo imeli celoten pregled na uspešnostjo našega podjetja za vsako obdobje.

Pomoč je vedno na voljo

Morda se ob vsem tem sprašujemo, če je sistem varen za uporabo? Če pride do tehničnih težav, ima online računovodstvo vedno na voljo strokovnjake, ki nam lahko pomagajo. Če pride do težav, se lahko računalničar do nas poveže preko spleta in nam popravi napako hitro in učinkovito.

Tako bomo vedno lahko poslovali brez zamud in težav, saj bo vedno nekdo skrbel, da nam bo program deloval brez zapletov in napak.

Podobne teme: