Kvalitetna vetrobranska stekla in kako jih prepoznati

21 Jan

Vetrobranska stekla so pomemben del avtomobila, saj je varna in brezbrižna vožnja odvisna od vidljivosti in preglednosti cestišča skozi njih.Vetrobranska stekla (http://www.silux.si/izdelki/stekla/vetrobranska-stekla) se ne razlikujejo le glede na tip, znamko in model avtomobila, temveč tudi glede na kvaliteto.

vetrobranska-stekla

Pri nakupu novega ali menjavi sprednjega stekla za vaš avtomobil je pomembno, da izberete najboljše, kar lahko dobite za svoj denar. Obstajajo tri različne stopnje kvalitete vetrobranskih stekel. Mnogo voznikov tega ne ve, večina prodajalcev avtomobilskih delov in mehanikov, pri katerih želite opraviti menjavo stekel, pa bo to raje zamolčala, saj želijo od vas dobiti čim več denarja. Najboljša in seveda tudi najdražja so stekla 1. kvalitete.

So tudi najbolj odporna na morebitne prakse in druge poškodbe. Poznana so tudi avto stekla 2. in 3. kvalitete, ki so cenejša in narejena iz slabšega materiala in drugače obdelana in se hitreje obrabijo. Če boste iskali po svetovnem spletu in zasledili ponudbo vetrobranskih stekel po zelo nizki ceni in ne bo navedena kvaliteta stekla vedite, da gre zagotovo za steklo 3. kvalitete. Če boste kupili tovrstno steklo, se vam bo na začetku, ko je novo in še nerabljeno zdelo kot steklo 1. kvalitete. Razlike se bodo začele kazati pozneje, saj se manj kakovostno steklo za vaše vozilo prej obrabi.steklo

Zato je zelo pomembno, iz kakšnega materiala so stekla narejena ter s kakšnim premazi so obdelana. Vaš pregled nad cestiščem mora biti dober in jasen, saj boste le tako sebi in sopotnikom omogočilo varno in prijetno vožnjo. Najbolje bo, da se ob nakupu stekel odločite za tista, ki so prve kvalitete, saj boste z njimi zadovoljni na dolgi rok in brezskrbno se boste vozili po svetu v svojem jeklenem konjičku in ne boste z negotovo vožnjo ogrožali sebe in druge udeležence v prometu.

Zavedati se morate, da se steklo slabše kakovosti ne obnese na dolgi rok in kmalu po nakupu ga je potrebno menjati. Zato naj vam ne bo žal malce globlje seči v žep in si zagotoviti najboljše pogoje za nemoteno in udobno vožnjo. Ko kot pozoren voznik opazite, da vidljivost skozi steklo ni več takšno, kot bi morala biti, se čim prej odločite za nakup stekla 1. kvalitete. Vetrobransko steklo slabše kvalitete bo potrebno prej menjati in nastali bodo še večji stroški, saj boste morali ponovno kupiti avtomobilsko steklo, plačati pa boste morali tudi menjavo starega stekla in montažo novega na vaš avto.

Res se splača poseči po dobri kakovosti in se izogniti vsem stroškom in neprijetnostim, ki jih povzroči izbira stekla slabše kakovosti. Ko kupujete vetrobransko steklo steklo si vzemite čas in dobro razmislite, kaj in kje boste kupovali. Za nasvet se obrnite na poštenega strokovnjaka, ki vam ga je po možnosti priporočil nekdo, ki je imel z njim dobre izkušnje in mu je že svetoval in je bil z njegovo profesionalno in pošteno storitvijo zadovoljen.

Izogibajte pa se takšnih mehanikov, ki vam, v želji, da bi čim več zaslužili in vam izpulili po možnosti kar največjo vsoto denarja, preveč vsiljujejo svoje mnenje in najdražje možne izdelke.

Podobne teme: