Kaj je dobro vedeti o konopljini smoli pred nakupom?

3 Maj

Konopljini izdelki naj bi pomagali pri najrazličnejših tegobah, ki spremljajo sodobnega človeka – tudi pri nekaterih hujših bolezenskih stanjih. Kljub temu pa je treba biti pri izbiri tovrstnih izdelkov precej previden.

Če vas zanima na primer konopljina smola, se morate nujno pozanimati, kje jo je pametno kupiti, kako se uporablja in čemu vse je namenjena. Omenjeni izdelek velja za enega od najbolj priljubljenih na seznamu vseh izdelkov iz konoplje.

Na kratko o smoli iz konoplje

Konopljina smola je označena kot naravna sestavina konoplje, ki jo rastlina izloča iz lastnih smolnih žlez oziroma trihomov. Iz industrijske konoplje jo lahko pridobivamo s pravilno ekstrakcijo. Uporablja pa se v izdelkih, ki so namenjeni uporabi na več različnih načinov.

Konopljina smola iz industrijske konoplje v dozirniku
Konopljina smola je iz ekstrakcijo pridobljena iz industrijske konoplje in jo uporabimo za lajšanje bolečin in za boljše počutje.

Izdelki iz smole iz konoplje vsebujejo izvleček industrijske konoplje, in sicer z visokim deležem kanabinoida CBD. Omenjeni izvleček pa je pridobljen s pomočjo najbolj sodobne metode ekstrakcije, ki ohranja zelo širok spekter sestavin.

Razlika med oljem in smolo konoplje

Vemo, da konopljina smola in konopljino olje veljata za sila podobna izdelka. Ključni razliki pa sta viskoznost in v veliko primerih tudi sama koncentracija. Olje konoplje se zaradi svoje viskoznosti mešati z oljem konopljinih semen.

Izvlečke konoplje lahko razdelimo v dve glavni kategoriji. Konopljina smola izstopa po svoji sposobnosti posnemanja skoraj vseh izdelkov na trgu, tudi tistih na osnovi topil!

Omenjeno pomeni, da je konopljina smola bolj koncentrirana, prav tako ima teksturo goste tekočine. V hladnem stanju pa tovrstni konopljin izdelek postane trden, posledično precej manj viskozen.

Kakovost konopljine smole

Ko kupujete smolo iz industrijske konoplje, morate paziti, da ne vsebuje raznih dodatkov. Paziti je treba tudi na to, da vsebuje poln spekter kanabinoidov in ne samo CBD izolata.

Kakovostno pridobljena smola konoplje je ob primernem shranjevanju uporabna tudi do dve leti. Najbolje jo je shranjevati v temnem in primerno hladnem prostoru. Če je izdelek konoplje neprodušno zaprt, pa se ga lahko koristno uporablja tudi po več let. Na sobni temperaturi izdelek zdrži do nekaj mesecev.

Pomoč pri uporabi konopljinega izdelka

Če boste pri uporabi smole iz konoplje ali katerega koli drugega izdelka iz konoplje potrebovali pomoč, se je najbolje obrniti na strokovnjake oziroma priznane ponudnike tovrstnih izdelkov.

Dober ponudnik konopljinih izdelkov želi, da konoplja postane ena od najbolj koristnih rastlin na svetu.

Podobne teme: