Oluščena konopljina semena se uvrščajo v skupino super živil

10 Jun

Oluščena konopljina semena umeščamo v skupino super živil. Vsebujejo namreč vse kar lahko od semen pravzaprav dobrega pričakujemo oziroma želimo. Sestavljajo jih proteini, 20 aminokislin in vitamin E. Tovrstna semena prav tako vključujejo še vse zdrave maščobe, ki jih potrebujemo.

Ena od ključnih prednosti, ki nam jih omogočajo semena konoplje, je tudi ta, da je verjetnost alergije na njih izjemno majhna.

Zakaj vse so koristna semena konoplje?

Oluščena konopljina semena imajo številne zdravilne učinke. Med njimi zagotovo daleč najbolj izstopajo:

  • izboljšanje prebave,
  • učinkovito uravnavanje ter zmanjševanje telesne teže,
  • zviševanje ravni energije,
  • uravnavanje nivoja holesterola v krvi,
  • uravnavanje nivoja sladkorja v krvi.

Semena iz konoplje vsebujejo veliko vlaknin in proteinov, zato umirjajo naše glasne trebuhe in nam kot takšna dajejo bolj dolgotrajni občutek sitosti. To pa seveda vodi do učinkovitega uravnavanja pa tudi zmanjševanja naše telesne mase. Ravno zaradi občutka sitnosti ne čutimo prav nobene potrebe po nezdravih prigrizkih.

Trije načini kako s prehrano vnesti v telo večje količine zdravih hranil, kot so proteini, esencialne maščobne kisline in vlaknine.

Ker oluščena konopljina semena vsebujejo večje količine zdravih hranil, se s pomočjo njihovega uživanja počutimo polni energije. Z vso dodatno energijo pa se v življenju na sploh lahko precej lažje sproščamo pa tudi zabavamo. Zaradi vnašanja visoko kakovostnih beljakovin pa z njimi lahko znižujemo tudi raven sladkorja v krvi.

Na kakšen način je najbolje uživati semena konoplje?

Najpametneje je seveda kupiti oziroma posegati po semenih konoplje, ki so torej oluščena. Edina večja prednost neolupljenih semen je ta, da vsebujejo veliko več vlaknin. Te pa je seveda potrebno toliko temeljiteje prežvečiti, da jih lahko naše telo samo primerno prebavi.

Oluščena konopljina semena vsebujejo večje količine zdravih hranil.
Oluščena konopljina semena za več energije in druge koristne učinke lahko vključite v prehrano na veliko načinov, npr. v smutijih, kot posip na solati ali pri peki.

Semena lahko vsakodnevno vključujete v svojo prehrano, in to na povsem preprost način. Nekaj žlic olupljenih semen konoplje lahko date v svoj priljubljeni smuti. Uporabite jih lahko tudi kot odličen in okusen posip na solati. Dobrodošla so tudi v testu pri peki. Ne nazadnje oluščena konopljina semena lahko postanejo tudi del vaših polnozrnatih izdelkov.

Eden od najbolj popolnih virov beljakovin

Bio neolupljena ali pa olupljena semena konoplje so na trgu izjemno pogosto označena tudi kot eden od najbolj popolnih virov beljakovin.

Kot že omenjeno, pa so tovrstna semena prav tako popoln vir esencialnih maščobnih kislin – omega 3, omega 6, GLA, prav tako vitaminov in encimov. Veljajo torej za vrsto semen z daleč najvišjo hranilno vrednostjo.

Podobne teme: