Kratek vodič za izbiro sedežne prevleke za avto

23 Okt

Za marsikoga med vami bi bilo precej nenavadno, če v svojem avtu ne bi imeli primernih prevlek za sedeže. Vse skupaj bi verjetno izgledalo precej prazno in dokaj neprivlačno. A sedežne prevleke za avto še zdaleč niso namenjene zgolj za to, da bi vaš jekleni konjiček od znotraj izgledal privlačneje.

Prevleke za sedeže avta so namreč v prvi vrsti lahko odlična zaščita pred umazanijo, obenem pa vam seveda omogočajo tudi personalizacijo vozila

Različne vrste sedežnih prevlek za avte

Sedežne prevleke za avto so lahko različnih vrst. Med seboj se razlikujejo tudi po vrsti materiala in s tem seveda tudi po ceni. Pri izbiri je pomembno tudi to, da ste osredotočeni na primernega proizvajalca oziroma blagovno znamko.

Sedežne prevleke za avto za zadnje sedeže
Sedežne prevleke za avto ščitijo in ohranjajo vaše zadnje sedeže kot novi. Potovali boste udobno in brezskrbno.

Udobne in kvalitetne sedežne prevleke za avto so prvi faktor na poti k vaši izbiri. Vemo, da se sedeži v avtu lahko sčasoma pričnejo obrabljati, zares kakovostne prevleke za sedeže pa to lahko dobro preprečijo. Prevleka za avto se namesti na sedež, da torej sedež fizično zaščiti pred poškodbo.

Na voljo so različni materiali in slogi prevlek za sedeže za avtomobile. Najpogostejši materiali sedežnih avto prevlek so usnje, ovčja koža, neopren, najlon, poliester.

Prevleka za avtosedež iz umetnega usnja

Med najbolj priljubljene sedežne prevleke za avto sodijo tiste, ki so izdelane iz umetnega usnja. So namreč izjemno trpežne, prav tako tudi dovolj cenovno dostopne. Zlahka se čistijo. Tudi po večkratnem čiščenju material ne bo izgubil barve in bo imel dober videz dlje časa, kot bi sploh lahko pričakovali.

Sedežne prevleke za avto iz umetnega usnja
Eleganca in vzdržljivost se združita v sedežnih prevlekah za avto iz umetnega usnja.

Sicer pa so usnjene prevleke dobrodošla izbira predvsem za bolj luksuzne avte. Praviloma sodijo med univerzalne prevleke za avto. Povečajo eleganco, prav tako tudi privlačnost samega vozila.

Prevleke za avto iz ovčje kože

Če si na hitro na primer želite predrugačiti videz notranjosti svojega avta, se lahko odločite za sedežne prevleke za avto iz ovčje kože ali iz velurja oziroma semiša. Takšne prevleke so še vedno dovolj trpežna izbira.

Sedežne prevleke za avto iz pristne ovčje kože

Prevleke za sedež avta iz ovčje kože torej lahko dobro zaščitijo tovarniške sedeže, vendar pa jih boste verjetno nekoliko težje vzdrževali pa tudi čistili, ker vpijajo tekočino. Če imate v svojem vozilu vedno prisotno vsaj malo umazanije, se v tem primeru prevleke iz semiša ne priporočajo. Pametneje je namreč izbrati prevleke za avto sedeže iz neoprena ali pa iz platna. Ti dve vrsti namreč lahko na zelo učinkovit način ščitita sedeže pred umazanijo, tekočino in prahom.

Najbolj kakovostni otroški sedeži za avto

Otroški sedeži za avto vas bodo verjetno pričeli nekoliko bolj zanimati, ko boste imeli svojega otroka, ki se bo slej ko prej pričel voziti z vami. Sama izbira takšne opreme je precej lažja in hitrejša, če o njej pred nakupom pridobite vsaj nekaj osnovnih informacij.

Pri izbiri otroškega sedeža za avto je izjemno pomembna velikost pa tudi sama pritrditev. Ko izberete to, je seveda na vrsti tudi varnost. Na dolgi rok imajo najboljše rezultate zagotovo tisti otroški sedeži za avto, ki so nastali pod okriljem priznanih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk.

Podrobnosti pri nakupu avtosedeža za otroka

Kakovostni otroški sedeži za avto narekujejo tudi cel kup pozornosti, na katere so morda starši nekoliko manj pozorni. Dobro je, da je prevleka sedeža za avto izdelana iz primernega materiala. To je denimo kar bombaž. V tem primeru se otrok v sedežu ne bo potil in ne bo dobil ekcema.

Če ste kupili otroški avto sedež s prevleko, to pomeni, da v resnici lahko uporabljate več prevlek in jih seveda po potrebi tudi menjate. Za poletje izberite tiste, ki primerno hladijo.

Teža otroškega sedeža za avto

Otroški sedeži za avto so lahko različno težki, zato morate biti pri izbiri oziroma nakupu pozorni tudi na samo težo. Vedeti morate, da se na primer 10 kilogramov težka konstrukcija lahko zelo hitro prenese na roke. Takšen otroški sedež za avto je torej primeren samo, če ga ne nameravate prepogosto nositi.

Čisto na koncu ne pozabite niti na dodatke, ki sodijo k otroškim avto sedežem. Ves čas pa seveda preko vzvratnega ogledala lahko spremljate svojega malčka med vožnjo. Če bo sedel v sedežu, kjer so mehke podloge, bo veliko lažje prenašal tudi nekoliko daljša potovanja.

Spletni nakup otroškega avto sedeža

K sreči lahko dandanes otroški avto sedež naročite online, pri tem pa se vam seveda ni treba bati, da na dom ne bi dobili dovolj kakovostnega izdelka.

Podobne teme: