S proteini do popolno oblikovanega in čvrstega telesa

23 Nov

Pravilna in uravnotežena prehrana v kombinaciji z vadbo prinaša popolne rezultate. Vaše telo je lahko v razmeroma kratkem času popolno oblikovano in čvrsto. Vaši vsakodnevni prehrani boste za oblikovanje in hranjenje mišic morali postopoma dodajati proteine.proteini

Proteini vplivajo na gradnjo celic

Proteini oziroma beljakovine so tako imenovana hrana za mišice. Naše telo potrebuje proteine za normalno delovanje, oblikovanje encimov, hormonov in protiteles za zaščito organizma pred okužbami. Proteini vplivajo na regeneracijo mišic po telesni aktivnosti, pridobivanju ali ohranjanju mišične mase in oblikovanju čvrstega telesa.

Izgubljanje maščobnih blazinic in pridobivanje mišične mase

Telovadba in splošna telesna aktivnost vplivata na izgradnjo mišične mase ter izgubo maščobnih oblog. Pri tem je pomembno, da poskrbite za nizek vnos ogljikovih hidratov, sladkorja in transmaščob. Poskrbite za dovolj visok dnevni vnos proteinov, saj boste le tako popolnoma oblikovali vaše telo in poskrbeli za ohranjanje telesne teže.

Proteinski smoothiji

Proteine lahko v telo vnašate v obliki hrane ali prehranskih dopolnil, a v zmernih količinah. Proteine v obliki prehranskih dopolnil in praškov dodajte v svoj zelenjavni smoothie, mlečni napitek ali vodo v pol ure po vadbi. Tako boste svojim mišicam zagotovili maksimalno obnovo in preoblikovanje telesa.

Drugi proteinski dodatki

Vsem športnikom proteini ne ustrezajo v tekoči obliki in raje posegajo po proteinskih dodatkih v obliki hrane. Na tržišču sedaj lahko najdete različne proteinske sadne tablice, kosmiče ali celo namaze. Proteinski namazi so na voljo v različnih okusih, pri čemer je najbolj prodajan okus seveda čokolada z lešniki. Namaz vsebuje 30 odstotkov sirotkinih beljakovin, nizek odstotek sladkorjev in maščob. Zaradi same sestave je proteinski čokoladni namaz idealen za vse, ki jih skrbi ohranjanje telesne teže.

Proteinski piškoti, čokolade in mini tortice

Hujšanje in vadba ne smeta vsebovati tudi stradanja ter odpovedovanja obrokom. Svoje vsakodnevne obroke uravnoteženo nadomestite s hrano z veliko proteini. Po vadbi si brez skrbi privoščite okusne piškote, tortice ali čokoladke z nizko vsebnostjo sladkorja in maščob ter visoko vsebnostjo beljakovin.

Ne zamudite še preostalih zanimivih člankov! Sledite povezavi do objave, kjer si lahko preberete, kako za varnost vaše nepremičnine lahko poskrbijo kar LED reflektorji.

Podobne teme: