Kvalitetne in dolgo delujoče baterije za vse vaše naprave

22 Nov

Verjetno se je tudi vam že zgodilo, da ste vztrajno pritiskali na gumbe na daljincu, a niste uspeli zamenjati programa. Razjezilo vas je tudi dejstvo, da ste baterije pred kratkim zamenjali. Pri izbiri nepolnilnih baterij morate biti zato pozorni ne samo na proizvajalca baterij, temveč tudi na vrsto elektrolita oziroma polnila. Izbirate lahko med cink kloridnimi, alkalnimi in litijevimi baterijami.dolgo-delujoce-baterije

Baterije za energetsko manj zahtevne naprave

Zaradi cenovne dostopnosti cink kloridnih baterij, se marsikdo najprej odloči zanje. Baterije so primarno namenjene za energetsko manj zahtevne naprave. Uporabljamo jih predvsem za stenske ure, daljince za različne naprave, enostavne igračke in podobno. Cink kloridna baterija ni primerna za bolj zahtevne naprave, kot so kamere in fotoaparati, saj se hitro iztroši.

Baterije za dolgo delovanje energetsko bolj zahtevnih naprav

Za delovanje bolj zahtevnih naprav, kot so video kamere, fotoaparati in interaktivne igrače, so primerne litijeve in alkalne baterije. Litijeve in alkalne baterije se od cink kloridnih baterij razlikujejo ne samo po vrsti elektrolita, temveč tudi po veliko daljši življenjski dobi baterij.

Najdaljšo življenjsko dobo imajo litijeve baterije.
Največja prednost litijevih baterij je v zaščiti pred samopraznjenjem

Alkalne baterije se hitreje izpraznijo kot litijeve, zato so slednje kljub višji ceni bolj primerne za uporabnike, ki želijo fotoaparat ali kamero uporabljati dlje časa. Litijeve baterije so dodatno zaščitene pred samopraznjenjem, kar pomeni, da jih lahko skladiščite tudi 10 ali več let. Baterijam v tem času energija ne bo upadla.

Dolgo delujoče baterije za daljince brez možnosti razlitja

Za dolgo in brezskrbno uporabo daljincev in budilk, vam priporočamo uporabo visoko napetostnih alkalnih baterij različnih uveljavljenih znamk, kot so Varta, Duracell, Panasonic in druge. Visoko napetostne alkalne baterije v napravah brez skrbi pustite tudi v primeru, da naprave nekaj časa ne boste uporabljali. Baterije imajo dolgo življenjsko dobo, so popolnoma varne in zaščitene pred razlitjem tekočine.

Podobne teme: