Namizna igra za vso družino

5 Mar

V današnji digitalni dobi elektronskih naprav lahko igramo mnoge različne igre. Pravo olajšanje pa je, ko dobimo v roke staromodno namizno igro. Te so dandanes vedno bolj popularne, saj povezujejo ljudi med igranjem in tvorijo nove spomine. Ena izmed najbolj popularnih tovrstnih iger se imenuje naseljenci otoka Catan. S svojo unikatno ekonomijo, sklepanjem zavezništev in načinom gradnje je izredno zabavna izkušnja za otroke in odrasle igralce. Vse akcija pa se dogaja na razgibanem zemljevidu. Posebnost zemljevida je ta, da je spremenljiv. Tako je izkušnja igre vedno malenkost drugačna.

Preprosta pravila za veliko zabave

Pravila igre naseljenci otoka Catan so izredno preprosta za razumevanje. V škatli se nahajajo navodila s štirimi stranmi. Vsaka možna poteza vsebuje tudi ilustracije za čim lažje razumevanje možnih strategij. Tako se lahko zabavi pridruži tudi popolnoma neizkušen igralec. V navodilih se tudi nahaja dobro izdelan almanah. Tako lahko vsi igralci preberejo odgovore na hitra vprašanje. Poleg tega pa je dobro razložen tudi namen trgovanja, iskanja surovin ter nalog različnih figur.

Trgovanje in strateško širjenje svojega vpliva je pogoj za zmago. Ko pa ponovno igramo, pa lahko kose zemljevida zamenjamo in tako ponovno ustvarimo različne izzive za vse igralce. 

Otok, ki je nenehno v razvoju

Eden izmed najbolj zabavnih elementov igre naseljenci otoka Catan je možnost razvija v različne smeri. Igralci imajo na razpolago 19 kosov zemlje, ki je obkrožena z oceanom. Vsak kos zemljevida ima svojo surovino, ki jo proizvaja. Tako se lahko strateško širimo in zavzemamo surovine, ki so:

  • Rudnine
  • Volna
  • Les
  • Žito
  • Opeka

Preberite naslednji članek: Izbira popolnega novoletnega darila za najbližje

Novoletna darila za vaše bližnje je precej težko izbrati. V naslednjem članku vas čakajo božična darila za vso družino, ki bodo na usta privabila nasmešek! Izjemno pomembno pa je, da se ne obremenjujemo z velikostjo pa tudi ne z vrednostjo novoletnih oziroma božičnih daril.

Igranje poteka izmenično. Tako mora vsak igralec izkoristiti kar se največ da iz svojih ozemelj. Igralci lahko nadgradijo proizvodnjo določene surovine, gradijo ceste, spremenijo vasi v mesta ipd. Glavni namen igre je, da dosežemo 10 točk zmage. Vsako naselje je vredno 1 točko, medte ko so mesta vredna 2 točki.

Sam otok ima tudi poseben puščavski del, ki ne proizvaja nobene izmed surovin. To naredi strateško planiranje še bolj zanimivo, saj lahko puščavo vsakič znova postavimo drugam.

Ena izmed najbolj prodajanih iger

S svojo preprostostjo in neskončnimi možnosti strateškega igranja so naseljenci otoka Catan postali ena izmed najbolj igranih iger zadnjih let. Je zabavno razvedrilo za otroke in odrasle ljudi. Z možnostjo spreminjanja surovin na otoku pa nobena igra ne bo drugi enaka. 

Morda pa je najbolj pomembna značilnost omenjene namizne igre ravno možnost povezovanja ljudi. Tako lahko z našimi prijatelji, otroci in družinskimi člani ustvarjamo nepozabne spomine. Ogromno število vrhunskih igrač lahko zasledimo na spletni strani www.chebeltza.com, kot tudi različnih namiznih iger.

Podobne teme: