Vas za vse ljubitelje čokolade

31 Mar

Maribor je že lep čas dom inovativnih podjetnikov. Zadnje čase pa uživa veliko pozornost znamka čokoladne kavarne Teta Frida, ki ustvarja popolnoma naravne čokoladne produkte. Sedaj pa je poleg reke Drave zrasla posebna čokoladna vas, ki spada pod omenjeno znamko. To pa je bila ideja znanega slovenskega podjetnika Uroša Mlakarja. Vas je namenjenega vsem obiskovalcem, ki želijo imeti posebno izkušnjo s čokolado. Zanimanje že kažejo tuji in domači državljani, saj je možno najeti hiško s panoramskim izgledom na čudovito okolico. Ves projekt pa je nastanjen v narodnem parku, kjer je možno uživati v lepotah narave na vsakem koraku.

Čokoladna vas je sestavljena iz edinstvenih hišk

Lokal Teta Frida, čokoladnica ter glamping vas se vse nahaja na nabrežju reke Drave. Vse skupaj pa je locirano na zaščitenem območju z imenom Nature 2000. Posebnost pa je, da je vas sestavljena iz 12 hišk.

Čokoladna vas iz zraka
Čokoladna vas iz zraka

Hiške pa so treh različnih izvedb, ki so poimenovane po resničnih vrstah kakava. To ustvarja posebno doživetje za vse obiskovalce. Tako je podjetnik Uroš Mlakar, ki je tudi lastnik podjetja Teta Frida, ustvaril edinstveno izkušnjo za vse ljubitelje čokolade.

Vas je narejena iz ekoloških materialov

Kavarna Teta Frida daje poseben poudarek na ekološko ozaveščenost. Tako so vsi proizvodi narejeni iz naravi prijaznih materialov. S tem pa se popolnoma izniči obremenitev okolja z odpadki. 

Tudi same hiške so narejena iz lesa in drugih naravnih materialov. Imajo tudi ogrevanje in hlajenje, tako da je obisk možen skozi celo leto. Tako je celotna vas namenjena čim večjemu užitku vseh prebivalcev. Hiške pa so polne presenečenj. V njih lahko najdemo pivo, gin, sir, klobase in druge produkte. Posebnost pa je ta, da je vsa prej našteta hrana in pijača narejena iz čokolade. 

Dogodki in delavnice ustvarijo posebno vzdušje

V Teti Fridi je tudi organiziranih veliko dogodkov in delavnic. Najnovejša je čarobna pravljica z lučkami, ki je namenjena za vse otroke. Vedno pa je možen vpogled v proizvodnjo samih čokoladnih dobrot. Tako lahko iz prve roke vidimo celoten proces ustvarjanja vseh izdelkov kavarne Teta Frida.

Vsi obiskovalci se lahko veselijo raznolikega in pestrega dogajanja v glamping vasi. Vsi ljubitelje čokolade, se lahko tako udeležijo zabavnih aktivnosti, ki bodo na voljo skozi celo leto.

Razvajanje na visokem nivoju

Vsi prebivalci hišk v vasi Teta Frida bodo imeli dostop do veliko ugodnosti. Ena izmed teh je savna. Ta pa ima prav sanjski pogled na reko Dravo. Vsaka hiška ima tudi svojo dvorišče, ki je namenjeno sedenju ob ognju ter pečenju. Vse to pa ustvari idealno atmosfero, ki je namenjena romantikom – romantični paketi za dva, druženju in spoznavanju novih ljudi ter oddihu od vsakodnevnih obveznosti.

Podobne teme: