Kakovostna, prijetna in udobna otroška posteljnina

11 Nov

Medtem ko odrasle osebe potrebujemo v povprečju osem ur spanca, ga otroci nekoliko več – nekje do 12 ur. Za dovolj miren in kakovosten spanec pa morajo tudi naši najmlajši družinski člani spati na primernem ležišču, ki je opremljeno z dovolj kakovostno posteljnino. V prvi vrsti mora biti otroška posteljnina dovolj kakovostna, prijetna pa tudi udobna.

Pri sami izbiri posteljnine za otroke je zelo pomemben dejavnik tudi njihova starost. Če se otroška posteljnina izbira za mlajšega malčka, ki še ne obiskuje vrtca, potem je izbira zlasti odvisna od staršev. Z otrokom, ki še torej ne more z nami razpravljati o tem, v resnici še nima konkretnih želja o izbiri takšne opreme. Kasneje pa je zadeva nekoliko drugačna. Tedaj otrok lahko na primer sodeluje vsaj pri izbiri primernega barvnega odtenka ali vzorca za svojo posteljnino.

Naravni materiali posteljnine za otroke

Ko je otrok dovolj star, seveda lahko pomaga pri izbiri posteljnine, ki se bo namestila na njegovo ležišče. A o materialih še ne ve, kaj dosti. Zanje namreč poskrbijo starši, otroci pa so bolj osredotočeni na pisane barvne odtenke, risane junake ter podobno. Najbolje je, da je otroška posteljnina narejena iz povsem naravnih materialov. Ti bodo zagotovo dovolj ugodno vplivali na otrokov nočni počitek.

Otroška posteljnina z risanimi junaki
Kar se tiče otroške posteljnine so otroci bolj navdušeni nad pisanimi barvami in risanimi junaki.

Prav tako vam malček ne more kaj dosti koristiti, ko je govora o izbiri primerne velikosti posteljnine. Tudi za to še nima občutka. Vi pa morate nujno poskrbeti, da je otroška posteljnina primerno velika. Prevelika ali premajhna bo zagotovo kratila njegov nočni spanec.

Izogibanje preveč poceni posteljnini

Vemo, da je kakovostna posteljnina na sploh lahko precej draga. A zagotovo se investicija vanjo še kako splača. Dobro vemo, da je od nje v veliki meri odvisno, kako dobro bomo spali. Če spimo na nekakovostni poceni posteljnini, je precej velika verjetnost, da se zjutraj zbujamo povsem nenaspani in brez prave energije.

Otroška posteljnina in pregrinjala

Priporočamo, da se izogibate preveč poceni posteljnini, na kateri je zapisano povsem neznano ime proizvajalca. Velika verjetnost je, da takšna otroška posteljnina ali posteljnina za odrasle vsebuje materiale, ki lahko ogrožajo zdravje. Pazite, da vas ne bodo premamili ljubki motivi na njej. Raje preverite sestavine oziroma materiale, iz katerih je izdelana.

Podobne teme: