Skiroji so lahko super prevozno sredstvo

19 Avg

Skiroji so izredno priljubljen pripomoček, ki vam omogoča, da se z njim odpeljete kamorkoli želite. Primerni so tako za otroke, kot tudi odrasle osebe, ki si želijo odpraviti na kakšno krajšo pot in jim pri tem ni potrebno hoditi. Izdelani so iz izredno lahkega materiala, ki ga lahko tudi zložite in odnesete s sabo, ter pospravite v vsak manjši kotiček, saj ne zavzame veliko prostora. Če boste kupovali skiro za vašega otroka, je pomembno, da se odločite za takega, ki ima možnost nastavljanja krmila, nožno zavoro in tudi bolj stabilna kolesa. Strokovnjaki so potrdili, da lahko vaš otrok prične takšen skiro uporabljati že pri dveh letih starosti, saj je že sposoben držati ravnotežje na eni nogi.

Kdaj so skiroji primerni za male otroke?

Fizioterapevti za razvojno nevrološke obravnave so dejali, da so otroci pri dveh letih že sposobni vožnje z skirojem. Pri tej starosti že imajo ravnotežje le na eni nogi in so tudi sposobni držanja in usmerjanja krmila v pravo smer. Res je, da je priporočljivo, da se otrok pri teh letih odriva z obema nogama, ampak dejstvo pa je, da se je vedno lažje odrivati le z eno.

Skiroji so narejeni tako za levičarje, kot desničarje, saj lahko poganjajo na kateri koli strani želijo. Prav tako pa se pri otrocih, ki so mlajši priporoča nakup skiroja, ki ima nožno zavoro, da se ta lažje ustavi in seveda nastavljivo višino krmila, saj otroci hitro rastejo in skiroji bodo kmalu premajhni za njih.

Skiroji za vso družino

Kot smo že omenili, so skiroji pripomoček, ki ga lahko uporablja vsa družina in tako na njimi preživi svoj prosti čas. Če radi preživljate prosti čas z družino in bi radi sprehode nekoliko popestrili, potem se odločite za nakup skirojev. Primerni so za vse družinske člane, tako otroke, kot odrasle in vsi se boste lahko družili z njimi.

Za odrasle so dovolj navadni skiroji, ki morajo biti dovolj močni oziroma imeti dovoljeno telesno težo posameznika. Za otroke pa so skiroji nekoliko drugačni, saj morajo biti nekoliko bolj varni, imeti zavoro in seveda nastavljivo krmili, da ga bodo lahko uporabljali več let. Tako bodo vaši izleti zanimivejši, polni rekreacije v naravi in seveda uživanja.

Podobne teme: