Mladinske sobe so primerne tudi za najmlajše

12 Okt

Spominjam se, kako sem bila kot najstnica nesrečna, ker sem imela otroško sobo, ne pa mladinske. Starši so mi jo kupili, ko sem imela šest let in smo se selili v novo hišo, ko sem jih imela štirinajst pa se mi je seveda že zdela precej »otročja«. Starši mi niso želeli kupiti nove, ker se jim je to zdel nepotreben strošek. »Še štiri leta, pa boš šla itak na faks,« je vedno rekel oče.
Odločila sem se, da pri svojih otrocih te napake ne bom ponovila. Ko je hči dobila svojo sobo, sem se zato odločila za nakup mladinske sobe, ne pa otroške. To pomeni, da smo že v osnovi kupili francosko posteljo, lepo garderobno omaro z drsnimi vrati ter pisalno mizi s stolom, poleg tega pa še lep fotelj, ki ga bo lahko uporabljala za branje. Barve so bile precej klasične – vanilja in oreh.

Seveda sem vedela, da bi bila hčeri verjetno nekoliko bolj všeč bolj igriva soba, a za to sem hitro poskrbela. Stene sobe smo prepleskali na barvo sivke, z vijoličnimi odtenki pa smo se poigrali tudi pri dekorativnih elementih. Vijolične blazine za na posteljo in fotelj, okrasna zavesa, nekaj okvirjev za slike in lončki za svinčnike ter ostale drobnarije, pa je bilo. Iz mladinske sobe je tako nastala prijetna otroška sobica za malo princesko.

Moram priznati, da sem s svojo odločitvijo zelo zadovoljna. Ko bo hči stara toliko, da se bo vijoličnih odtenkov naveličala in bo želela v sobi kakšno bolj najstniško tematiko, bomo zgolj prebarvali stene in zamenjali dekoracijo po njenih željah, pa bo. Pohištvo za mladinske sobe pa nam pride že zdaj še kako prav.

Posteljnina Bount v mladinski sobi

Mladinska soba je lahko prijetnejša s posteljnino za mladino Bount z mladinskimi vzorci.
Tkanina je lahko:

  • 100% bombaž Peral
  • 100% bombaž Mako’Saten

Na izbiro je veliko tiskanih vzorcev za mladinsko sobo.
www.bount.si

Fotelj zvečer običajno potegnem do postelje in hčero preberem pravljico. Velika postelja pa je še kako priročna, kadar pri hčeri prespi njena enako stara sestrična. Navdušeni sta, da lahko spita skupaj, kajti kadar hči prespi pri njej, spi sestrična v svoji postelji, hčeri pa pripravijo napihljivo ležišče. Kar pa seveda ni niti pol toliko zabavno kot deliti isto posteljo in veliko odejo.

Nad tem, da imamo doma namesto otroške sobe mladinsko, so ob obisku običajno navdušene tudi moje prijateljice – večina jih pravi, da jim je žal, da so svojim otrokom kupovale neke »otročje« sobice , saj že sedaj vedo, da se jih bodo ti kmalu naveličali. Ena ima na primer hči staro osem let, pa ta že sedaj ne mara ničesar rožnatega in princeskastega, njena najljubša barva pa je črna (in v črno se tudi pogosto obleče).

Se tudi vi odločate za nakup otroške ali mladinske sobe? Verjemite, da vam bo odločitev za slednjo v veliko korist – prilagodite jo lahko tudi uporabi za najmlajše, medtem ko otroške sobe v mladinsko ne boste mogli spremeniti in bo dejansko potreben nakup nove, ali pa vas čaka s svojo sobo nezadovoljen otrok.

Kakovostna, prijetna in udobna otroška posteljnina je naslednja pomembna izbira v vrsti, ki vas čaka, ko boste opremili otroško ali mladinsko sobo.

Podobne teme: