Digitalni tisk

12 Apr

Digitalni tisk – sodobna tehnologija tiskanja

Digitalni tist, ali s tujko imenovan »print on demand« je tehnologija tiskanja sodobnega časa, ki omogoča izdelavo naročila v najkrajšem možnem času. To je možno predvsem zaradi tega, ker pri digitalnem tisku niso potrebne standardne tiskarske priprave, kot montaže, osvetljevanje, poizkusni odtisi, ipd.

Prav tako za tiskanje niso potrebni filni in tiskarske plošče, vse skupaj pa je vodeno računalniško, kar še dodatno zniža stroške tiskanja. Pri digitalnem tiskanju ne zapravljate svoje energije in denarja za samo pripravo filma, saj se tisk izvede kar neposredno iz datoteke. Pozitivna stran omenjenega tiska je tudi dejstvo, da po zaključenem tiskanju ni potrebno čakati, da se barve posušijo ampak je tiskovina že takoj pripravljena za uporabo – neverjetno, kajne?

Prednost digitalnega tiska je tudi tako imenovano tiskanje na zahtevo, kar pomeni, da je mogoče natisniti toliko izvodov tiskovine, kot jih potrebujete v nekem trenutku. Ta funkcija je še izjemno primerna za tiskanje tiskovin za posamezne priložnosti, predstavitve, promocije ali sejme, ipd. Vedno bolj pa postaja priljubljeno tudi personalizirano tiskanje, ki, kot že samo ime pove, naredi tiskovino bolj osebno.

To pomeni, da lahko po želji na izvod knjige ali kake druge tiskovine, natisnete svoje ime ali pa zabeležite posvetilo za prejemnika. Na ta način bo zadeva postala bolj osebna, oseba, ki bo prejela vaše darilce bo uvidela, da vam dejansko nekaj pomeni v življenju.

Prednosti digitalnega tiska pred klasičnim tiskom:

  • Možnost tiskanja na zahtevo, kar pomeni, da lahko naročite takšno število tiskovin, kolikor jih potrebujete.

  • Pri nižjih nakladah je cena digitalnega tiska v primerjavi z offset tiskom, občutno nižja.

  • Tiskovine so izdelane hitro, kakovostno in so takoj nared za uporabo.

  • Možno vnašanje sprememb v dokumente, kar omogoča poslovanje brez uničevanja dokumentov zaradi zastaranja ter poslovanje brez nepotrebnih zalog.

  • Možnost personalizacije tiskovin

Digitalni tisk je zagotovo najboljša izbira današnjega časa. Veliko ponudnikov na slovenskem trgu omogoča ta vedno bolj uveljavljen način tiskanja, med njimi tudi tiskarna Demago, ki zagotavlja optimalne rezultate tiskanja! Kar nekaj faktorjev kaže v prid digitalnemu tisku, zato pri odločitvah glede izdelave tiskovin več ne bi smelo biti dilem.

 

Podobne teme: