Značilnosti orodij s segmenti PCD

3 Nov

PCD je polikristalni diamant, ki se uvršča med sintetične diamante. Izdelan je s postopkom združevanja diamantnih delcev z metalno matrico, in sicer s pomočjo prefinjene metode sintranja, in to pri izjemno visokem tlaku in temperaturi. Na takšen način lahko formiramo surovec PDC, ki ima izjemno visoko trdoto pa tudi odpornost na obrabe – v vse smeri.

Orodja s segmenti PDC veljajo za zelo odporna na obrabo. Še zlasti, ko jih primerjamo s karbidno trdino ali orodji iz keramike. Za določene primere velja, da bi lahko sama zmogljivost orodja PDC presegla življenjsko dobo orodja s karbidno trdoto tudi do stokrat.

Največje prednosti PDC

V primerjavi z naravnim diamantom je PDC bolj odporen na udarce, predvsem zaradi svoje strukture – z naključno usmeritvijo diamantnih delcev in podpore iz karbidnega substrata. V primerjavi z njim se PDC obrablja bolj enakomerno. Tudi to je posledica strukture z naključno usmeritvijo diamantnih delcev.

precizna rotirajoča rezilna orodja
Rotirajoča rezilna orodja so zaradi natančne ostrine namenjena panogam, kjer je popolnost reza izjemno velikega pomena.

Dve največji prednosti PDC sta še prilagodljivost in razpoložljivost. Je prevoden, kar zagotavlja redno proizvodnjo zahtevnejših konturnih orodij z erozijskimi stroji. Na voljo je v veliko različnih velikostih in oblikah.

Značilnosti rotirajočih rezilnih orodij

Rotirajoča rezilna orodja so pogosto označena kot izjemno precizna in trpežna vrsta orodij. Skupaj z znanjem strokovnjakov lahko prinašajo vrhunske rezultate pri njihovem delovanju.

Rotirajoča orodja se uporabljajo zlasti v kovinski predelovalni industriji, in sicer na numerično krmiljenih strojih oziroma CNC strojih. Takšna vrsta orodja vam lahko zagotovi, da vsakič dosežete izjemne rezultate, in sicer skladno z zahtevami naročnikov.

Širok razpon dimenzij obdelovalnih rotirajočih orodij

Na voljo so najrazličnejša rotirajoča rezilna orodja. Izbirate torej med zelo širokim razponom dimenzij namenskega izdelanega rotirajočega orodja – od dveh do 285 milimetrov premera. Zaradi izjemno natančne ostrine so takšna orodja namenjena panogam, kjer je popolnost reza izjemno velikega pomena.

Kakovostna rotirajoča rezilna orodja so deležna večkratne kontrole. Ta poteka tako v času izdelave kot tudi na koncu. Pred oplaščanjem strokovnjaki preverijo natančnost rezalnega robu, za vsa orodja se zagotovi najvišjo možno kakovost. Kontrolirana orodja so opremljena z merilnim certifikatom.

Rotirajoča orodja na CNC strojih, ki prinašajo izjemne rezultate

Rotirajoče rezilno orodje je dobrodošlo zlasti v serijski kovinski predelovalni proizvodnji. Na tem mestu pa vemo, da je natančnost in trpežnost orodij ključnega pomena.

Podobne teme: