Vreme Portorož idealno za turizem

3 Dec

Portorož je eden izmed najbolj turističnih krajev v Sloveniji. Zaradi svoje lege ob Jadranskem morju oziroma Tržaškem zalivu je priljubljena destinacija številnih domačin in tujih turistov. Portorož se ne ponaša le z lepim okoljem marveč tudi s prijetno klimo, ki lahko turiste razvaja skozi vse leto. Vreme Portorož spada med submediteransko podnebje, kar pomeni, da je eden izmed najbolj toplih krajev v Sloveniji. Ima zelo veliko sončnih dni v letu. Sonce namreč sveti kar 2346 ur na leto, kar je zelo nad povprečjem Slovenskih krajev. Ravno tako, kot je veliko sonca, pa je izjemno malo padavin. Letno pade le med 1000 in 1100 mm dežja.

Vreme Portorož prinaša mile zime in vroča poletja

Za Portorož so značilne mile zime, kar pomeni, da so temperature nad slovenskim povprečjem. Temperatura se zelo redko spusti pod 0 stopinj Celzija. Ravno zaradi submediteranskga podnebja pa so poletja precej vroča. Kljub vsemu niso zelo vroča. Za Portorož in poletje pa je značilno ravno to, da v kraj prihajajo ljudje, ki ne prenesejo hude poletne vročine krajev ob Jadranskem morju in Mediteranu. Zmerne temperature prinašajo sicer poletno vročino, vendar pa ta ni tako intenzivna kot v ostalih obmorskih krajih Mediterana.

Portorož ima značilno Primorsko vreme, kateremu se Slovenci radi prepustimo. Seveda to pomeni, da se skozi vse leto v Portorož radi vračamo. Velikokrat se zgodi, da ko po ostalih krajih po Sloveniji pada dež, je v Portorožu suho vreme. Vsekakor je to velika prednost za kraj. Vseeno pa velikokrat preseneti burja, ki vas lahko ‘prepiha do kosti’. Vsekakor pa moramo to sprejeti kot del mediteranskega podnebja, ki na marsikoga deluje blagodejno.  

Podobne teme: