Prenosni računalniki AKCIJA!

27 Maj

Računalniki, zlasti tisti enostavnejši, namenjeni preprosti osebni uporabi, dandanes niso več nekaj posebnega in tudi nimajo posebne vrednosti, temveč so bolj kot ne potrošno blago. So nuja, brez katere ne gre, in povsem normalno se nam zdi, da ima računalnik že prav vsakdo. In pravzaprav je sploh težko govoriti o klasičnih osebnih računalnikih, kajti za osebno uporabo si večina ljudi raje izbere prenosnik.

Prenosni računalniki – akcija

Prenosni računalniki so precej razširjeni, vendar v primerjavi z »namiznimi« pri enakih lastnostih pogosto dosegajo višje cene, zato so ljudje pri nakupu nekoliko bolj previdni. Pravzaprav ne previdni, temveč pozorni na stroške. Prenosnike običajno kupujejo v raznih akcijah, ki zagotavljajo takšne ali drugačne popuste, pri čemer so prepričani, da so prihranili. Žal pa potrošniške organizacije opozarjajo, da velik napis »prenosni računalniki akcija« ne pomeni vedno, da gre za dejansko dober in ugoden nakup.

Mnogo velikih trgovskih hiš, ki niso specializirane prav za prodajo računalniške opreme, namreč v takšnih akcijah ponuja slabše računalnike, ki bi jih lahko imeli že kar za nekoliko zastarele. Specializirane prodajalne računalniške opreme namreč starih modelov, ki niso dovolj zmogljivi, ne želijo več prodajati, saj po njih ni povpraševanja, zato jih distributer enostavno ponudi velikim trgovskim družbam – in potrošniki hitro zagrabijo vabo. Preden se odločite za nakup prenosnika v veliki prodajalni z mešanim blagim, se torej vedno najprej prepričajte za kakšen prenosni (ali stacionarni) računalnik gre.

S seboj vzemite nekoga, ki se na računalnike spozna, da vam bo lahko razložil kaj več o lastnostih prenosnika, ki je na voljo. Nič ni namreč hudega, če kupite prenosni računalnik, za katerega velja akcija, pri tem pa se zavedate, da ste ga kupili po nizki ceni zato, ker gre za manj kakovosten proizvod (s stališča zmogljivosti). Neprijetno pa je, če kupite računalnik, ki ne bo zadostoval vašim potrebam.

 

Podobne teme: