Pomoč pri izbiri stropnih svetil za vse vaše prostore

22 Jul

Vsa stropna svetila se ne podajo v vse prostore. Tip in oblika stropnega svetila sta odvisna od velikosti prostora, druge opreme, višine stropa ter splošnega vzdušja v sobi. Obstajajo lestenci, reflektorji, viseče luči ter vgradne luči. Tip osvetljave tako prilagodite samemu prostoru.

Visoki stropi in osvetlitev

Viseča stropna svetila so primerna za večje prostore z visokimi stropi. Lestence namreč ne morete dati v majhne sobe z nizkimi stropi. Mimoidoči bi se z glavo zaletavali v prenizko spuščen lestenec. Veliki kristalni lestenci in lestenci v obliki sveč, so primernejši za večje in širše prostore z visokimi stropi. Na ta način luč bolj pride do izraza. Nizko viseča stropna svetila so primerna tudi za večje terase in pokrite nadstreške, kjer je veliko gibalnega prostora.

Dnevna soba in velika luč

Veliki trend letošnjega leta so velika abstraktna svetila. V dnevnih sobah so spuščena nizko nad kavč, da omogočajo bolj intimno vzdušje. Velikokrat so narejena iz daljše vrvice in kombinacije različnih materialov. Ženske se odločajo tudi za nakup luči v obliki žoge, ki se s pomočjo vrvice odprejo ali zaprejo. Tako regulirajo tudi jakost in kot svetilnosti.

Kuhinjske stropne luči oblikovno dopolnijo stil kuhinje.

Nizki stropi in vgradna osvetlitev

Pri nizkih stropih so bolj primerna vgradna svetila. Slednja omogočajo dovolj močno svetlobo, obenem pa niso preveč vsiljiva. Med gibanjem po prostoru vaših obiskovalcev ne motijo. Obenem so primerna tudi za otroške sobe in dnevne sobe. Odlika vgradnih svetil je tudi v možnosti reguliranja jakosti svetlobe s priloženim stikalom.

Nizek strop v kuhinji in viseča svetila

Zanimiv dodatek v srednjih in manjših kuhinjah je tudi viseča luč nad delovnim pultom. Letos so minimalistično opremljene kuhinje dodatno poživili kar z večjimi nizko spuščenimi svetili. Kuhinjske stropne luči so tako oblikovno dopolnila stil kuhinje. Luči so tako narejene v obliki klasičnih svetilk in barvnih lestencev. Veliko modelov je ustvarjenih v obliki nizko spuščenih rož.

Preberite si še naslednji članek: Bolj učinkovita svetila za zunanje in notranje prostore

LED reflektorji so zelo uporabni, zaradi močne svetilnosti in nizke porabe energije. Poleg tega pa jih lahko namestimo tudi na različna delovna območja, kot so gradbišča, tovarne, parkirišča, odprta polja ipd.

Kombiniranje različnih stilov luči

Za boljšo svetlobo se ženske odločajo tudi v kombinaciji visečih luči in neonskih stropnih svetil, ki so nameščena na robovih kuhinjskih elementov. Neonke tako pritrdijo nad delovni pult, da se površina bolje vidi med kuhanjem. Neonke so tudi manj opazne in manjše in ne delujejo vsiljivo. Najnovejši trendi se torej gibljejo v kombinaciji vgradnih stropnih svetil, niže spuščenih visečih stropnih luči in neonk.

Preberite si še članek o udobnih kuhinjskih stolih.

Regali za dnevno sobo imajo številne prednosti. Poleg sedežne garniture je regal sestavni del vsake dnevne sobe. Preberi več …

Podobne teme: