Kamera za šport

12 Avg

Ljubitelji športa si pogosto zaželijo, da bi lahko nekatere športe doživeli nekoliko pobliže in dejansko spoznali, kakšen občutek ti nudijo športniku. Tako je postala majhna kamera za šport nujna za marsikatero športno prireditev, kjer želijo gledalcem pokazati, kako stvari potekajo iz perspektive športnika.kamera za šport
Navadili smo se že, da ima tako na čeladi kamero predtekmovalec pri smučanju, pri smučarskih skokih in podobnih športih, še precej bolj pa nas zanima, kakšen je »občutek« pri adrenalinskih športih. Kamera za šport je zato postala takoj priljubljena pri padalcih in jadralnih padalcih (tudi za komercialne namene oziroma snemanje skokov v tandemu), pri base skakalcih oziroma letalcih, prav tako pa pogosto vidimo, da svoj pogled s kamero na čeladi pogosto snemajo gorski kolesarji, alpinisti in podobno. Posnetki so nato objavljeni na spletnih straneh število ogledov gotovo priča o tem, da so ti pri javnosti priljubljeni, saj si tudi tisti, ki raje sedijo na varnem v naslanjaču, radi ogledajo, kaj pomeni adrenalin.
Športne kamere, adrenalinske kamere oziroma kamere za aktivnosti na prostem se med ljubitelji najrazličnejših aktivnosti v naravi prodajajo za med. seveda pa je treba vedeti, kako izbrati pravo. Kakšne lastnosti mora imeti kamera za šport, da velja za kakovostno?

Povprašali smo pri proizvajalcu WayteQ

Kamera mora biti v prvi vrsti odporna na udarce, majhna in lahka. Njeno ohišje mora biti vodotesno – tudi v primeru, da se ne ukvarjate z vodnimi športi, se pri raznih adrenalinskih dejavnostih kamera namreč hitro zmoči. Če je kamera namenjena podvodnemu snemanju, velja vedno preveriti, do kakšne globine se je dovoljeno z njo potopiti (in verjemite, 30 metrov je precej veliko!). Prve kamere za adrenalinske športe niso imele vgrajenega LCD zaslona, tako da ni bilo možno sproti preverjati posnetkov in jih po potrebi brisati, zato se je spomin hitro zapolnil, novi modeli pa vam omogočajo takojšen pregled posnetkov. Kamera za šport seveda nima objektiva, ki bi omogočal približevanje in oddaljevanje (zoom), a med športno aktivnostjo se s tem tudi sicer nebi mogli ukvarjati. Objektiv je širokokoten, torej zajame precej široko sliko, zaradi česar so posnetki enostavno fantastični. Pomembno je, da ima kamera kar največ različnih možnosti pritrjevanja – tako jo imate lahko na roki, na čeladi, na rolki, na srfu, na kolesu … Izbrati morate le pravi nosilec, ki vam omogoča montažo na izbrani športni rekvizit. Kamera za šport WayteQ vam poleg tega omogoča, da jo enostavno upravljate tudi s pomočjo pametnega telefona (sodobnejši Android in iOS), s čimer si zagotovite še več možnosti snemanja. Kamera shranjuje posnetke na spominsko kartico, »trajanje« spomina pa lahko prilagajate tudi z izbiro različnih ločljivosti posnetkov.
Ste tudi sami navdušen športnik? Potem vam bo mala kamera za snemanje vaših bolj ali manj adrenalinskih podvigov gotovo prišla prav – da jih boste lahko shranili zase, ali pa delili z drugimi in jim pokazali, kako vznemirljiv in napet je vaš izbrani šport.
https://www.youtube.com/watch?v=M19WWWAjplg

Podobne teme: