Nosilci za smuči – že dvakrat ukradeni!

14 Okt

S punco sva strastna smučarja in vsako leto si kupiva sezonski karti za Krvavec, kamor se odpraviva skoraj vsak vikend, pogosto pa tudi med tednom, po službi (še zlasti, če greva lahko domov nekaj uric prej). Stanujeva v bloku v Šiški in najin avto ni bil garažiran, zato sva imela v povezavi s smučanjem že nekaj pripetljajev, najbolj neprijetno pa je bilo zagotovo to, da so nama kar dvakrat z avtomobila izginili nosilci za smuči.nosilci-za-smuči
Že res, da sva imela obakrat preproste nosilce, ki se na avtomobil strehe namestijo na magnet, in da je avto stal pod blokom nepokrit ter tako vsem na očeh, a kljub temu nisva pričakovala, da bo kdo ukradel nosilce – in to celo dvakrat! Nenazadnje mora biti lopov še večji ljubitelj smučanja kot midva, da se mu je zdelo ukrasti prav nosilce. Dvomim namreč, da bi bili najini nosilci za smuči neka vroča roba, ki se jo izplača ukrasti in nato prodajati – nikoli namreč niso bili novi, temveč stari in rabljeni, saj sva jih že rabljene kupila v spletnem oglasniku.
Ker sva sedaj zamenjala avto in kupila večjega, ki ima tudi strešne sani, pa sva se odločila, da bova z magnetnimi nosilci za smuči enostavno zaključila. Kupila sva strešni prtljažnik, ki se namesti na strešne sani (strešni nosilci), in ki ima prav nastavek za zapenjanje smuči. In to seveda pomeni, da bo najin avto nepridiprave odslej morda še bolj mikal. Ker so sedanji nosilci za smuči precej dražji od rabljenih magnetnih, sva najprej razmišljala o tem, da bi jih pred vsakim smučanjem namestila in nato ob prihodu domov spet snela, saj to nenazadnje ni veliko dela. A ko prideš s smučanja prijetno utrujen, ti je včasih že smuči, palice in smučarske čevlje težko nesti v stanovanje, kaj šele odmontirati nosilce z avtomobila.

Tako da sva se odločila, da malo povprašava, ali kdo ve za kakšno garažo v bližini najinega doma. Nenazadnje namreč ne gre samo za prtljažnik oziroma nosilce – tudi najin avto je sedaj vreden nekoliko več kot je bil stari, zato je treba paziti tudi nanj. Nenazadnje ni redko, da ti avto izgine izpod bloka, moji kolegici pa se je pred leti tudi zgodilo, da jo je avto tam čakal – a podložen z opekami in brez vseh štirih koles!
Imela sva srečo in po precej ugodni ceni sva našla garažo zgolj pet minut hoje proč. Nosilci za smuči letos torej ne bojo problem, še bolje pa je, da tudi smuči in pancerjev ne bo treba več nositi v stanovanje. S sobote na nedeljo bodo lahko smuči nenazadnje ostale kar naložene na avtu in pripravljene za naslednji dan smuke.

Vas zanimajo avtotepihi po meri? Potem si le preberite članek na temo avtotepihov.

Podobne teme: