Chromecast navdušuje

26 Apr

Razvoj sodobne tehnologije nenehno skrbi za nove rešitve, ki nam olajšujejo tako komuniciranje kot delo in druženje. Če smo si še pred tridesetimi leti težko predstavljali, da bo imel tako rekoč vsakdo mobilni telefon, si pred dvajsetimi nismo mogli predstavljati, da telefon ne bo namenjen zgolj opravljanju klicev, temveč bo orodje, s katerim bomo poskrbeli tudi za marsikaj drugega.

chromecast

Vsaka tehnologija namreč skozi leta prinaša izboljšave – in eno od izboljšav, brez katere hitro ne bo šlo več, nam je prinesel tudi Chromecast.
Ste si pred desetimi leti mislili, da boste lahko povezali svoj telefon s televizijo, in to kar brezžično? Da boste lahko na televiziji prikazovali vse, kar imate v telefonu? Zagotovo ne. Potem pa se je pred nekaj leti pojavil Chromecast, ki je bil v svoji prvi različici še preprostejši od sedanjega, a so ga potrošniki hitro razgrabili. Ko je lani prišla na trg nova verzija, se je že vedelo, da gre za majhno, a izjemno domiselno napravico, ki bo osvojila prav vsakogar.

Chromecast postaja vse bolj priljubljen tudi pri nas

Chromecast je povezava med pametnim telefonom in televizijo, ki jo preprosto vključimo v kateri koli televizor ter nanj brez težav v realnem času prenašamo prav vse, kar počnemo na svojem mobilniku. Tako lahko na primer obiščemo prijatelje, in namesto, da bi jih slike z dopusta kazali na majhnem ekranu telefona, jim jih lahko predvajamo kar na njihovi televiziji. Kadar gremo na sestanek, nam ni potrebno s seboj nositi prenosnega računalnika – v televizijo priključimo Chromecast in predstavitev na velikem ekranu nam je takoj omogočena. Kaj pa, če bi želeli na televiziji gledati film, ki ga imate v mobilnem telefonu? Tudi pri tem ni nobenih težav. Chromecast skrbi za kakovosten in hipen prenos, s katerim si lahko olajšate cel kup stvari.
Kljub temu, da je Chromecast za marsikoga novost, pa je tudi v Sloveniji že kar nekaj uporabnikov, ki so nadnjim navdušeni. Večinoma so ga prvi uporabljali navdušenci nad tehnologijo in ljudje, ki jim je pametni telefon v veliko pomoč pri delu, kasneje so se začeli nad njim navduševati mladi, zagotovo pa bo kmalu osvojil prav vse. Kako tudi ne – kar predstavljajte si, da lahko mobilno televizijo, ki ste jo doslej spremljali na majhnem kvadratku, po novem spremljate na velikem ekranu, ne glede na to, kje se nahajate!

Cena tehnologije Chromecast

Kljub temu, da pri novih izdelkih običajno velja, da so precej dragi, vas bo Chromecast presenetil, saj je zaradi ugodne cene na voljo dejansko vsakomur. Pokukajte v spletno prodajalno podjetja Anni in prepričali se boste, da si ga lahko brez težav privoščite tudi sami.

https://www.youtube.com/watch?v=BAa4WJlpQV0

Podobne teme: