Izdelava spletnih strani za pridobitne in nepridobitne dejavnosti

26 Apr

Danes brez spletne strani skorajda ne gre več, saj je splet virtualni prostor, v katerem se moramo pojavljati, če želimo, da nas ljudje najdejo. In to seveda ne velja zgolj za tiste posameznike in podjetja, ki se ukvarjajo s pridobitno dejavnostjo oziroma si želijo s pomočjo spleta pospešiti svoj posel. Izdelava spletnih strani je izjemno pomembna tudi za tiste posameznike in skupine, ki se ne ukvarjajo z ničemer pridobitnim, torej na primer za razna društva, dobrodelne organizacije in podobno.

spletna-stran


Zakaj? Ker ljudje informacije pač iščejo na spletu.

Zakaj je pomembna spletna stran tudi za društva?

Enostavno: zaradi komunikacije. Danes imajo spletne strani gasilska društva, motoristična društva, najrazličnejši športni klubi, vrtci, glasbene šole in tako naprej. Na spletu lahko vsem zainteresiranim podajajo informacije, ki so trenutno aktualne, omogočajo članom, da spremljajo dogajanje, prav tako pa privabijo v svoj krog nove ljudi. In ne le, da za komunikacijo uporabljajo zgolj spletne strani – ravno tako nujna je komunikacija na družabnih omrežjih.
Je izdelava spletnih strani za društva pomembna tudi v drugačnem smislu? Seveda. Spletna stran ne pomeni zgolj tega, da komunicirate s člani, temveč tudi s podporniki in donatorji. Če za svoje delo večkrat iščete sponzorstva in donatorstva, vam bo prišlo še kako prav, če imate spletno stran – tako boste nanjo lahko umestili logotip sponzorja, se zahvalili donatorju, predvsem pa boste oboje tako veliko bolj enostavno prepričali, naj vlagajo prav k vam – ker ste vidni, opazni, ker očitno dobro delujete v skupnosti in vas ljudje poznajo ter podpirajo vaša prizadevanja.

Izdelava spletnih strani

Kakšna naj bo spletna stran?

Samo zato, ker ste nepridobitno društvo, vam še ni potrebno imeti dolgočasne strani, iz katere ne morete ničesar iztržiti. Zakaj ne bi imeli na svoji spletni strani tudi oglasnih prostorov, kamor lahko umestite plačane oglase? Tudi to je ena od možnosti, da društvo pridobi nekaj dodatnih sredstev.
Sicer pa je najbolj pomembno, da izdelava spletnih strani poskrbi, da bodo na spletu vse najpomembnejše informacije, poleg tega pa bo urejevalnik vsebin takšen, da ga boste člani društva uporabljali brez težav – da boste lahko ob vsakem dogodku objavili zapis dogajanja in kakšno fotografijo, ali pa na strani objavili napovednik zanimivega dogodka in tako poskrbeli, da bo ta še bolj obiskan. Saj veste: vsaka »reklama« pride prav, in tudi promocija na spletu je lahko več kot uspešna.

https://www.youtube.com/watch?v=U1S2moaRJR0

Podobne teme: