Power bank ni banka

20 Jan

Napolni mi baterijo
Z družbo smo bili oni dan v lokalu in prijateljica je vprašala, kjer lahko napolni mobitel. Kolega je iz žepa potegnil power bank in ga dal na mizo. »Izvoli«, ji je rekel, kolegica pa ga je začudeno pogledala. »Kaj je s to škatlo? Ne razumem. Kaj je sploh to?«. In pričela se je prijetna debata. Power bank je namreč majhna prenosna baterija, ki omogoča, da jo napolnite z elektriko preko USB polnilca, potem pa sama lahko polni druge naprave.powerbank
Izumljena je bila zato, ker ljudje ne najdejo vedno polnilca za svoj telefon, ker jim baterijo hitro porabi, ker imajo več različnih telefonov denimo, ko se peljejo v avtomobilu in ker baterije pogosto ni tako preprosto zamenjati. Konec koncev pa drži, da četudi bi se odločili, da boste doma napolnili dodatno baterijo za telefon in jo zamenjali, ko bo prva izdihnila, boste ob zamenjavi telefona morali zopet v nakup nove baterije. Tako pa je zadeva precej enostavnejša.
Zmogljiv power bank bo polnil vaš telefon, telefon vaše žene, službeni telefon, pa tablico na kateri otrok igra igrico v avtu in še kaj. Bolj zmogljiv kot je power bank, več energije lahko shrani in več drugih naprav lahko napolni. Ni nujno, da v celoti naenkrat, saj pogosto vam zadošča, da s telefonom opravite le še en klic, morda pošljete nekaj SMSjev ali pogledate vremensko napoved. Če bi torej imeli možnost v žepu nositi polnilec, bi preprosto polnili telefon kar na cesti in s to napravo je sedaj takšno polnjenje v resnici mogoče.

Power bank lahko napolni več naprav hkrati

Zgodba se je končala tako, da se je na mizi znašel njen telefon, pa potem še telefon od kolega, ki se je smejal in rekel: »Ali lahko napolni še mojega istočasno?« in na hec je dobil preprost odgovor, ko so se odprla še ena vratca, prikazal se je USB vhod in telefona sta se lahko priključila na Power bank in bateriji sta se pričeli polniti. Prav tako bi lahko napolnili tudi tablični računalnik, seveda bi trajalo malo dlje in vprašanje tudi, kako zmogljiv power bank je kolega sploh imel.
Njihove kapacitete se merijo v tisočih mili amperov, v teh časih pa se najpogosteje pojavljajo takšni, ki lahko napolnijo nekje do okoli 15.000 miliamperov. Če si torej še niste omislili Power banka, si ga dajte, kajti lahko vam bo še kako prav prišel, še posebej v kakšnih nerodnih situacijah, ko druge možnosti za polnjenje telefona res nimate, ga pa nujno potrebujete, kot so denimo dolgi pohodi ali izleti v hribe.

https://www.youtube.com/watch?v=7IKS7reJWm8

Podobne teme: