Tamponi ali vložki

12 Jul

Kaj se bolje obnese v času menstruacije – tamponi ali vložki? Nekatere ženske prisegajo na eno, druge pa na drugo, spet tretje pa uporabljajo oboje, vendar je le redko katera popolnoma zadovoljna, saj ne tamponi ne vložki niso idealni pripomoček v času menstruacije.Tamponi Marsikatera ženska pa sploh ne ve, da obstajajo tudi drugi pripomočki, ki se jih v tem času lahko poslužuje, kot je na primer menstrualna skodelica.
Katere pripomočke bo ženska uporabljala, je odvisno od tega, kako močno menstruacijo ima pa tudi od njenih navad. Važno je, da najde tisti pripomoček, ki ji ustreza in s katerim se v času menstruacije počuti tudi najbolj varno ter neobremenjeno s krvavitvijo. Ne glede na to, ali se ženska odloči za uporabo tamponov, vložkov, menstrualne skodelice ali kakega drugega pripomočka, pa je pri tem najbolj pomembno, da pripomoček, ki ga uporablja, tudi redno menja. Le tako je zagotovljena primerna higiena, ki je v času menstruacije še kako pomembna.

vložki
Nekoč so verjeli, da se ženska v času menstruacije ali vsaj prvi dan, ko ima menstrualno krvavitev, ne sme umivati, kar je lahko privedlo do okužb in zdravstvenih težav. Danes vemo, da temu ni tako in da je to le neumna vraža, ki pa lahko povzroči veliko škode. Do takšne vraže je prišlo, ker je bila menstruacija tabu, kar danes ne sme več veljati. Menstruacija je nekaj običajnega, naravnega in ne sme biti tabu, zato se je treba o njej pogovarjati brez zadrege, prav tako pa se je treba pogovarjati tudi o tem, katere pripomočke je najbolje uporabljati za zaustavljanje krvavitve iz nožnice.
Tamponi ali vložki so pripomočki, ki jih v življenju vsaka ženska uporabi zelo veliko, zato se jih veliko odloči, da bo namesto njih raje uporabljala bolj trajen pripomoček, ki mu pravimo menstrualna skodelica. Ste jo že preizkusile? Morda pa vam bi bolj ustrezala kot tamponi ali vložki, tako kot ustreza mnogim drugim ženskam, ki jo uporabljajo.

https://www.youtube.com/watch?v=3_8vH0d100A

Podobne teme: