SSL certifikat in varnost podatkov

21 Sep

Varnost naših podatkov na spletu postaja ključnega pomena, saj nihče ne želi, da njegovi podatki pridejo v roke prevarantov. Pri svoji spletni strani se lahko temu izognete z uporabo SSL certifikatov.ssl-certifikat

Zakaj potrebujete dodatno varnost?

Pri prenašanju občutljive vsebine, kot so osebni podatki, gesla, podatki o bančnih transakcijah ali drugi dokumenti, ki ne smejo pristati v tujih rokah, je nujno, da imate svoje spletno mesto dodobra zaščiteno z SSL certifikati. Najpogosteje se takšni certifikati pojavljajo pri spletnem bančništvu in spletnih trgovinah. Zaradi optimizacije spletnih strani in želje po čim višji poziciji pri iskanju na Googlu, postajajo SSL certifikati priljubljeni na vseh vrstah spletnih strani.

Visoka stopnja varnosti na spletni strani

Spletna mesta, predvsem spletne trgovine, ki ponujajo poslovanje s kreditnimi karticami ali različna gostovanja aplikacij, so ponavadi obvezana k uporabi SSL zaščite. Na tak način ne prihaja oziroma zelo težko pride do kakršnih koli zlorab podatkov. Uporabniki veliko bolj zaupajo spletnim stranem, ki imajo SSL certifikat. SSL certifikat osebne podatke vaših uporabnikov zaščiti s šifriranjem. Šifriranje zagotavlja visoko stopnjo zaščite in varnosti pri komunikaciji med obiskovalcem in spletno stranjo oziroma strežnikom.

Razlika med posameznimi certifikati

SSL certifikati se med seboj razlikujejo glede na ceno ter sam način preverjanja, način uporabe (ali gre za eno poddomeno ali več) in čas, ki je potreben za pridobitev certifikata. Najbolj osnovni certifikati so na voljo vsem že za okoli deset do dvajset EUR. Certifikati so časovno omejeni, ponavadi na obdobje enega leta. Po datumu poteka boste morali certifikat obnoviti.

Najprimernejši SSL certifikat za vašo spletno stran

Certifikati za eno poddomeno so na voljo vsem, torej podjetjem, fizičnim osebam ali zasebnim strankam. Takšni certifikati so namenjeni manjšim spletnim mestom in spletnim stranem. V kolikor imate bolj zahtevno in obširno spletno stran potrebujete SSL certifikat za več poddomen ali wildcard certifikat. Oboji so namenjeni bolj zahtevnim uporabnikom, ki imajo več proračuna namenjenega za zaščito zasebnosti svojih strank. Priljubljeni so zato, ker zaščitijo poljubno število poddomen, ki so znotraj ene domene.

Mimogrede, še preden boste uredili vse tehnične podrobnosti v zvezi z vašo spletno stranjo, boste morali izbrati tudi ime domene.

Podobne teme: