Interes Rusov za slovenske nepremičnine

15 Sep

Kljub temu, da Slovenci tradicionalno nismo najbolj zadovoljni s svojo domovino, vsi priznavamo, da je naša dežela lepa. Skupaj z Balkanom pa to počasi spoznavajo tudi tujci, ki v zadnjem desetletju vse pogosteje investirajo v naše nepremičnine, tako zaradi zasebnih kot poslovnih interesov. Pri posredovanju se najpogosteje obrnejo na profesionalno podjetje nepremičnine Aleksander Tonko s.p., ki naš nepremičninski trg uspešno predstavlja na tujih trgih in sodeluje tudi z eno največjih svetovnih nepremičninskih agencij Century21.slovenska nepremicnina

Koga in zakaj mikajo slovenske nepremičnine?

Alexander Tonko.
Alexander Tonko.

Obrnili smo se na nepremičnine Aleksander Tonko s.p. in povprašali o tem, kateri so tisti tujci, ki vidijo v Sloveniji največ potenciala in odkrivajo v njej zeleno oazo Srednje Evrope. Kljub temu, da se v medijih veliko govori o interesu Angležev, so nam pri nepremičnine Aleksander Tonko s.p. povedali, da je izredno močan predvsem ruski trg. Rusi vlagajo v naša podjetja in tudi v podjetja po Balkanu, zanima pa jih vse – od težke industrije do farmacije in turizma. Hkrati so navdušeni tudi nad našim nepremičninskim trgom, kjer se odločajo tako za nakup v zasebne namene kot tudi za komercialne nepremičnine, na primer apartmaje in počitniške hišice z namenom oddajanja.

Pri ponudbi nepremičnin tujcem je nujen profesionalen pristop

Kljub temu, da je Slovenija čudovita po svojih naravnih značilnostih, nepremičnine pa so za tujce z dobrim finančnim zaledjem pri nas poceni, seveda ne gre pričakovati, da se bodo ti za nakup odločili z brskanjem po slovenskih nepremičninskih spletnih straneh. Podjetje nepremičnine Aleksander Tonko s.p. zato pristopa profesionalno in predstavlja slovenski nepremičninski trg ter njegovo ponudbo na mnogih tujih sejmih in kongresih, kjer je poleg manjših, zasebnih investitorjev mogoče pričakovati tudi velika podjetja, ki si želijo vlagati v večjem obsegu. Za takšno delo so potrebne bogate izkušnje, pri katerih je potrebno predvsem poznavanje miselnosti tujih investitorjev, predvsem pa se je potrebno posvetiti »udobju« nakupa. Zlasti ruski trg, ki je izjemno močan, pričakuje celostno storitev, zaradi česar pri nepremičnine Aleksander Tonko s.p. poskrbijo za prav vse – investitor je bolj kot ne zgolj podpisnik dokumentacije, katere urejanje prevzamejo v celoti.


In kaj je tisto, kar pri nepremičnine Aleksander Tonko s.p. vidijo kot največjo oviro pri investicijah Rusov in drugih tujcev v slovenske nepremičnine? Prav imate, prav zapletena in predvsem počasna birokracija, zaradi katere je marsikateri postopek tudi dolgotrajen. Poleg tega pa opozarjajo še na nivo oziroma prestižnost nepremičnin. Višji kot je prestiž, hitreje se za nepremičnino najde kupca na ruskem trgu – in Slovenci smo še vedno preveč skromni oziroma nimamo poguma, da bi se odločali za načrtovanje in gradnjo »luksuza«, ki si ga Rusi tako zelo želijo.

Podobne teme: