Kako optimizacija vpliva na cenik spletnih strani

4 Jun

Optimizacija spletnih strani in cenik spletnih strani, besedni zvezi, ki zelo dobro sovpadata. Ko naročamo izdelavo spletne strani, pri enem izmed podjetij, ki se s tem ukvarja, vidimo da cenik spletnih strani vsebuje izraz optimizacija ali pač ne.

Če je cena nizka, po navadi storitev ne vključuje optimizacije, saj je to dolgotrajen in posledično drag postopek. Obenem pa tudi zelo pomemben. Kaj sploh optimizacija spletne strani je? Je postopek, ki pomaga pri uvrstitvi spletne strani čim višje v spletnih brskalnikih za izbrano ključno besedo. Optimizacija se deli na dva dela, optimizacija na sami spletni strani in izven strani. Na sami spletni strani je pomembna sama vsebina, da so vneseni meta podatki o člankih, da se pojavlja želena ključna beseda, da so ključne besede v naslovih člankov na spletni strani in podobno. Optimizacija na sami spletni strani je po navadi vključena v vsako spletno stran in nima velikega vpliva na cenik spletnih strani.
Za optimizacijo izven strani pa velja ravno obratno, je drag in dolgotrajen postopek. Obstajajo tudi podjetniki, ki se ukvarjajo izključno z optimizacijo. Cenik spletnih strani variira tudi glede na tip ključne besede, za katero želimo našo spletno stran optimizirati. Večja kot je konkurenca v iskalnikih, težja je sama optimizacija in posledično tudi dražja. Postopki optimizacije izven same strani so različni, od člankov na drugih straneh, ki vsebujejo povezave do primarne strani, do objavljanja povezav na družbenih omrežjih in podobno.  Več o tem, kaj ponuja spletno oglaševanje najdete na povezavi.
Algoritmi iskalnikov so dandanes že zelo pametni in brez truda in vloženega dela pri optimizaciji lahko prva mesta v iskalnikih le sanjamo. Optimizacija je zelo pomemben proces pri postavitvi, ima pa tudi zelo velik vpliv na cenik spletnih strani. Večkrat je prav uspešnost oziroma ne upešnost optimizacije razlog za veliko oziroma majhno obiskanost spletne strani.

Podobne teme: