Opremimo svoj dom s toplotno črpalko

10 Feb

Moderne toplotne črpalke so zelo napredne naprave

Še nedolgo nazaj so bile toplotne črpalke na slabem glasu. To pa zato, ker so imele dokaj omejeno delovanje pri nižjih temperaturah. Poleg tega pa niso bile učinkovite pri hlajenju. Današnje črpalke pa brez težav delujejo pri zelo nizkih temperaturah, kot je -20 stopinj Celzija. Tako je to idealna nadomestna naprava za že vgrajen sistem ogrevanja. Poleg tega pa je v Evropskih državah možno pridobiti ekosklad subvencijo za toplotno črpalko. S temi sredstvi se nam povrne dokaj velik vložek sredstev, ki smo jih namenili nakupu omenjene naprave.

Ekosklad subvencija za toplotno črpalko je na voljo v Evropskih državah

Zaradi vedno večjega onesnaževanja okolja so različne Evropske države sprejele različne ukrepe. Te ukrepi tudi zaobsegajo pomoč ljudem, ki želijo nadgraditi svoj obstoječi sistem ogrevanja. To pomoč je možno izkoristiti v obliki povratka denarnih sredstev.

Ekosklad subvencija za toplotno črpalko
V Evropskih državah je možno pridobiti ekosklad subvencijo za toplotno črpalko

Sam ekosklad je namenjen nadgrajevanju grelnih sistemov velikih in malih nepremičnin na bolj čisto tehnologijo. Toplotne črpalke pa ne potrebujejo kurilnega olja, drv, plina ali drugih goriv. Delujejo 100% na električno energijo. Pri porabi električne energije pa so zelo učinkovite. To omogoča napredna tehnologija, ki prenaša topel zrak iz zunanjega okolja v naš dom. Za hlajenje pa sam sistem, preko hladilne tekočine, absorbira topel zrak v našem domu, ter ga spusti v okolje preko zunanje enote črpalke.

Glavni deli toplotne črpalke

Toplotna črpalka deluje podobno kot klima. Tako ima tudi dve glavni enoti. Prva se nahaja zunaj hiše. Druga pa znotraj. Obe enoti delujeta skupaj, da nadzirata gretje in hlajenja zraka. Zunanja enota je lahko različnih velikosti. Veliko je odvisno od vrste črpalke, kot tudi njene moči. Notranja enota pa sledi enaki logiki. 

Podobne teme: