Lasulje iz naravnih las v primerjavi s sintetičnimi

16 Feb

Verjetno poznate vsaj eno osebo, ki uporablja lasuljo, lasne podaljške ali kakšen drug dodatek za lase. Če je ta izdelan iz naravnih materialov, ga v resnici niti ni opaziti. Lasulje iz naravnih las delujejo povsem naravno, tudi njihovo vzdrževanje je enako kot pri običajni vrsti čas. A vedeti moramo, da so takšni izdelki v primerjavi z umetnimi bistveno dražji.

Lasulje iz naravnih materialov torej že na prvi pogled delujejo drugače v primerjavi s sintetičnimi. Tudi njihova nega ter vzdrževanje sta drugačni. Naravne in sintetične lasulje pa so na sploh vse bolj popularna izbira. Nekateri jih nadenejo le občasno, ko se na primer udeležijo kakšne zabave oziroma posebnega dogodka.

Toplotno obdelovanje in barvanje lasulj

Lasulje iz naravnih las se v primerjavi s sintetičnimi lahko toplotno obdelujejo pa tudi barvajo. Prav tako bistveno dlje časa ostanejo lepše v primerjavi z umetnimi. So pa seveda naravne lasulje torej bistveno dražje. Čopki ali podaljški iz naravnih las so na primer od tri- do petkrat dražji od sintetičnih.

Naravne in sintetične lasulje pa so na sploh vse bolj popularna izbira.

Ključna prednost umetnih podaljškov in lasulj je torej v nižji ceni. Morda pa tudi v tem, da je njihova oblika vedno enaka, in to ne glede na vreme ali na intenzivnost divjanja na zabavi. Med samim preizkušanjem lasulj je bistveno tudi to, da ugotovite, kakšna barva, oblika ter dolžina vam najbolje pristoji.

Preberite si še naslednji članek: Korekcija ušes pozitivno vpliva na samopodobo

Ušesa so zelo pomemben del obraza. Približno 5 odstotkov ljudi se srečuje s štrlečimi ušesi, katera lahko močno vplivajo na samopodobo.

Izposoja lasulj

Lasulje si lahko tudi izposodite – tako umetne kot tudi lasulje iz naravnih las. Če je na primer sama vrednost lasulje 100 evrov, vas bo izposoja na dan stala približno 10 evrov. V ceno je praviloma všteta še dodatna nega in urejanje, ki vas lahko stane nekje do 6 evrov.

Izposoja kompleta naravnih podaljškov na primer stane okoli 30 evrov. Cene za sintetične čopke pa se gibljejo nekje med 15 in 40 evri. To je zlasti odvisno od dolžine.

Če lasulje ne nameravate nositi prav pogosto, potem je morda izposoja veliko boljša izbira. Še najbolje je poseči kar po naravni lasulji. V nasprotnem primeru pa dobro premislite, ali se vam bo splača nakup umetne lasulje ali lasulje iz naravnih las. Slednja je lahko kar precej visoka investicija, v katero pa se vam zagotovo splača vložiti, če boste lasuljo koristno in redno uporabljali.

Preberite si še naslednji članek: Lasni vložek je primerna rešitev tudi za moške

 Lasni vložek je primerna izbira tudi za vse predstavnike močnejšega spola; zlasti za tiste, ki se soočajo z izgubo las oziroma s plešavostjo.

Podobne teme: