Učinkovit in ekonomičen sistem za ogrevanje vsakega doma

16 Avg

Načrtovanje ogrevanja nepremičnine je vedno velik izziv. Na voljo imamo številna grelna telesa in druge tehnologije, ki delujejo po različnih principih in uporabljajo eno ali drugo vrsto goriva. Moderne toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode so izredno učinkovite. Porabijo manj električne energije kot klasični bojlerji in ne potrebujejo fosilnih goriv pri svojem delovanju. Toploto ustvarijo z uporabo tople energije v zunanjem zraku. Zato toplotne črpalke predstavljajo idealno rešitev za ogrevanje manjših in večjih objektov, kjer potrebujemo ekonomičen, zanesljiv in učinkovit način ogrevanja.

Toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode delujejo zelo učinkovito

Najbolj prepoznavna lastnost vsake toplotne črpalke je učinkovitost. Kljub temu pa se še dandanes veliko ljudi ne zaveda, kako omenjena naprava deluje. Pri delovanju se večinoma zanaša na fizikalni proces, kjer hladilni plin prevzame nase toploto zunanjega okolja. Nato pa ga kompresor stisne do te mere, da se ogreje na visoko temperaturo. Ogret hladilni plin potuje preko zunanje enote do notranje enote, kjer lahko napaja radiatorje, bojlerje in druge moderna ter klasična grelna telesa. 

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko.
Pri nizkih temperaturah je toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode izredno učinkovita in lahko napaja radiatorje, bojlerje in druge moderna ter klasična grelna telesa. 

Tudi pri nizkih temperaturah je toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode izredno učinkovita. Večina toplotnih črpalk lahko deluje tudi pri -15°C. Na izbiro pa imamo tudi izvedbe črpalk, ki brez težav delujejo tudi v bolj ekstremnih temperaturah, ki segajo do -25°C.

Moč toplotne črpalke je zelo pomembna

Kakšno moč toplotne črpalke potrebujete za ogrevanje vašega doma?

Moderne HVAC naprave so sposobne z izjemno majhnim okolijskim odtisom ogrevati in hladiti raznovrstne nepremičnine in druge objekte. Kljub temu pa je moč toplotne črpalke zelo pomemben dejavnik, saj določa sposobnost gretja in tudi hlajenja.

Podobne teme: