Opornice za hitrejše okrevanje in varovanje pred poškodbami

25 Maj

Vsak izmed nas je neprestano izpostavljen številnim poškodbam telesa. Res je, da je človeško telo narejeno tako, da lahko premore veliko sile preden se poškodujejo tkiva, mišice in kosti. Pri športu ali nesrečnem padcu pa se zelo hitro zgodi, da poškodujemo ključne dele hrbta, rok, rog in drugih delov telesa. Poškodbam so posebej izpostavljena zapestja. Zato je opornica za zapestje najboljši način, da se zavarujemo pred manj in bolj kompleksnimi poškodbami med raznovrstnimi športi. Obenem pa nam pomaga pri okrevanju po zlomih in drugih nevšečnostih ter nam omogoča hitrejše okrevanje.

Opornica za zapestje zagotavlja stabilnost roke

Človeško telo je narejeno tako, da mišice, kite in kosti zagotavljajo stabilnost celotne roke. Je pa res, da lahko močni udarci in sile povzročijo, da se sklepi preveč obremenijo in pri tem poškodujejo. To je tudi razlog, da lahko opazimo uporabo opornic za zapestje pri raznih športnikih in drugih ljudeh, ki tako ali drugače obremenjujejo telo.

Športniki uporabljajo opornice za zapestje., da se varujejo pred morebitnimi nezaželenimi poškodbami.
Opornica za zapestje naredi zapestje stabilno in tako pomaga pri zdravljenju po poškodbi roke. Prav tako, pa lahko uspešno prepreči poškodbo zapestja, saj so zapestja izredno izpostavljena raznim udarcem.

Njihov glavni namen je ta, da nudijo rokam dodatno stabilnost, saj preprečijo prekomerne gibe sklepov. Obenem pa nudijo osnovno zaščito pred udarci in prenaglimi gibi, kar je vedno dobrodošlo.

Opornica za gleženj preprečuje poškodbe

Noge uporabljamo vsak dan. To je tudi razlog, da so nožne mišice izredno močne, saj morajo podpirati težo našega celotnega telesa. Gležnji pa so tudi obremenjeni, saj jih z vsakim korakom obremenjujemo.

Če nosimo opornico za gleženj med okrevanjem po poškodbi, bomo preprečili dodatne pretege, zvine in druge obremenitve gležnja, kar močno pospeši zdravljenje.

Vsaka opornica za gleženj prevzame del bremena nošenja teže telesa nase. Obenem pa ga stabilizira in tako nudi bolj varno uporabo gležnja. Opornice pa so tudi primerne za ljudi, ki okrevajo po poškodbah gležnja ali boleznih, ki nam otežujejo oziroma onemogoča normalno uporabo nog.

Podobne teme: